Sarjaottelut (Kutonen) 15 9-1-5 39-21

A-karsinta 3 0-0-3 5-12

Yhteensä 46 26-4-16 123-76

Kultsu FC kohtasi talvikaudella miellyttävän haasteen, kun tammikuussa reservin pelaajamäärä kasvoi sen verran, että tuli ajankohtaiseksi miettiä kolmannen joukkueen perustamista. Kyseinen joukkue päätettiin perustaa ja kauteen valmistautuminen saattoi toden teolla alkaa.

Kolmen joukkueen pyörittäminen oli haasteellista, mutta tarpeellista. Ajattelutapamme mukaan takana ovat ne ajat, jolloin nuoret pelaajat istuivat otteluissa penkillä ja odottivat niitä muutamaa minuuttia pelin loppupuolella.

Lisäksi kehittelimme jo viime kaudella käyttämäämme otteluiden videointia. Kiitoksia Arille, että jaksoit tehdä loistavia koosteita ottelutapahtumistamme.

Treeniottelut

Treeniotteluiden ajatuksena oli etsiä mahdollisimman tasokkaita vastustajia. Suomen talvi tuotti treeniotteluille tietyn haasteen, mutta hyvin joukkue selvisi talvisista koettelemuksista. Onnistuimme saamaan haluamamme ottelut, joista yhden pelasimme Simpeleen hiekalla, 3 Hyypiällä, 1 Lehtomäessä, 4 Amiksella, 3 Raviksella ja 1 Lauritsalassa.

Kokeilimme osassa otteluista erilaista lähestymistapaa kuin aiemmin. Maaliskuun alussa pelasimme tuplaottelun Amiksen iltavalaistuksessa, jossa ensimmäinen vastustajamme oli LIRY ja heti perään SIU. Näin saimme koko rosterille runsaasti peliaikaa. Huhtikuun loppupuolella testasimme kahdessa ottelussa pelaajien kuntopuolta, kun Tinke höykyytti vaihdossa olevia pelaajia. Ajatuksenamme oli, että sosiaalisesta tapahtumasta saataisiin urheilutapahtuma. Eli vaihdossa olevien pelaajien oli turha lyödä käsiään yhteen penkillä, kun samaan aikaan pystyi myös treenaamaan.

Nämä kokeilut tuottivat jatkoajatuksia tulevalle treenikaudelle.

Sarjat alkavat

Toukokuussa olimme valmiita aloittamaan sarjan. Kohtasimme kesän aikana jokaisen joukkueen molemmissa sarjoissa kolmasti, joten nämä molempien sarjojen 5 vastustajaa (Kutonen: LiRY, PaSa/2, RPS, LuPo, RiPa/2 ja Vitonen: ViSa, MonSa, JK-Bulls, FC Potkupallo ja STU) tulivat erittäin tutuksi.

LIRY

Meille tuttu vastustaja LIRY oli mielestäni Kutosen itälohkon nousijasuosikki nro 1. Parilla TSV-pelurilla vahvistunut joukkue ei kuitenkaan saanut keväällä peliään rullaamaan, joten kärki pääsi karkaamaan ja hyvä syksy ei sitten enää riittänyt sarjanousua ajatellen.

Keskinäisissä kohtaamisissamme voitot Kultsulle 2-1.

Ensimmäisessä ottelussa Liryn hyökkääjä loukkaantui vakavasti törmättyään maalivahtiimme. Sen ottelun lopputuloksella ei ollut merkitystä, tärkein asia oli, että kyseinen loukkaantunut pelaaja selvisi tilanteesta.

Toinen ottelu pelattiin Keskuskentällä ja Kultsu valmistautui samalla tulevaan A-jun. karsintaotteluun Malmia vastaan. Tästäkään ottelusta ei tunnetta puuttunut, Kultsulle ulosajo melko aikaisessa vaiheessa ja ottelu oli tasainen aivan loppuun saakka. Karppisen Santeri kuitenkin sooloili hienosti loppunumeroiksi kotijoukkueelle 3-1.

Viimeinen kohtaaminen Amiksella oli tasainen, mutta LIRY teki maalit ja vei ottelun 2-0.

Fc PaSa/2

Keskinäisissä otteluissamme Kultsulle 2 voittoa, ensimmäisen päättyessä tasan.

Kolmosjoukkueen historian ensimmäinen ottelu pelattiin Konnunsuolla PaSaa vastaan. Ottelu oli tasainen ja päättyi ansaittuun pistejakoon. Ottelusta jäi mieleen PaSan hyvä topparipeli ja Pulkkisen Aleksi upea veto tilanteeksi 2-2.

Toinen ottelu Vuoksenniskalla oli jälleen tasainen, mutta nyt Marco Oikkonen viimeisteli etukulmasta Juha Rikan taistelun jälkeen voittomaaliksi jääneen osuman.

Kolmas ottelu oli ehkäpä selvimmin Kultsun. Numerot 2-0.

LuPo

LuPo aloitti siitä, mihin edellisellä kaudella lopetti (keskinäisissä kohtaamisissamme). Kotijoukkue voitti 1-0. Paikkoja oli meilläkin, mutta ilman maalia ei voi voittaa. Kokemusta tuli, tulosta ei.

Toisessa ottelussa Kultsu meni menojaan ja voitti 5-1. Saukki oli tässä ottelussa täynnä taistelutahtoa pitkän loukkaantumisensa jäljiltä ja viimeisteli 3 maalia.

Kolmas keskinäinen kamppailumme 6-2 Kultsulle.

RPS Lions

Onnitteluni Ruokolahdelle. Sarjanousu vaatii aina tasaista suorittamista ja tässä RPS oli sarjan paras.

Ensimmäinen ottelu Joutsenossa oli harvinainen puolustuspelaamisemme osalta. Vierasvoittoa ei tarvitse liiemmin ihmetellä, kun tietää RPS:n läpiajojen määrän tässä ottelussa.

Toinen ottelu oli tasainen, jopa hallinnassamme, mutta niinpä vain yksi kotijoukkueen vapari löysi tiensä verkkomme perukoille ja kotijoukkueelle voitto 1-0.

Kolmannessa ottelussamme Ruokolahti oli jo varmistanut nousunsa, joten pääsimme Raviksen tekonurmella mylläämään selkeät 5-0 –lukemat. Kyseisellä viikolla sekä kolmos- että kakkosjoukkue pelasivat ehkä kauden parhaat ottelunsa.

RiPa/2

Tämä Ristiinan joukkue on ollut meille sopiva vastustaja kahden kauden ajan. Ensimmäisen ottelun Ristiinassa olisi voinut voittaa kumpi joukkue tahansa, mutta ottelu kääntyi meille yllättävin selkein 5-1–lukemin. Tässä ottelussa viimeistelymme oli ehkäpä kesän parasta.

Toinen ottelu oli Joutsenossa todella maalirikas. RiPan kapteeni näytti, miten vapaapotkuista tehdään maali ja kuittasi meidän nopean avausmaalimme 8 min pelin jälkeen vieraiden 1-2 –johdoksi. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueelle 5-6.

Päätösottelussa Ristiinassa oli molemmilla joukkueilla panoksena sarjan toinen tila. Onnistuimme ottelun ensimmäisellä puoliajalla kohtalaisen hyvin, mutta silti RiPa johti ottelua sen puolivälissä 1-0. Toisella puolikkaalla käänsimme ottelun itsellemme ja ottelun 85 minuutilla varmistimme sarjan toisen tilan 1-2 –voittomaalilla. Tasapelikin olisi tosin riittänyt, mutta hyvä näin. Tässä ottelussa mieleeni jäi kotijoukkueen faniryhmä, joka jaksoi laulaa ja iloita lähes koko ottelun. Varsinkin kitaristin espanjalaistyylinen ”rrrrripaaa –huuto” jäi kaikumaan takaraivooni.

ViSa

Meille uusi vastustaja Virolahti marssitti Vitosen itälohkoon varsin vahvan keskikentän ja erinomaisen maalivahdin.

Avauskamppailu Virolahdella päättyi 0-4 –voittoomme, mutta numerot eivät tuossa ottelussa kerro koko totuutta. Onnistuimme maalipaikoissa, mutta muuten kotijoukkueen keskikenttä hallitsi ottelua yllättävänkin selkeästi.

Toinen ottelu oli meiltä erinomainen. Nyt pystyimme vastaamaan vastustajan vahvaan keskikenttäpeliin ja pystyimme pitämään ottelua näpeissämme. Avausmaalimme oli hieno ja toisella puoliajalla Homasen Ville varmisti kotivoiton 2-0 –osumallaan.

Kolmannessa ottelussa Virolahdella meillä alkoi takaraivossa kummitella ”pakkovoitto”. Voittoa ei tullut, mutta kotimatkalle lähdimme piste mukanamme. Ottelun lopputulos 0-0 oli ansaittu.

Onnistuimme tässä ottelusarjassa lähes nollaamaan Virolahden maalipaikat. Joukkue teki sarjassa eniten maaleja, mutta me pystyimme pitämään heidät nollilla kaikissa kolmessa ottelussa. Tämä oli Kultsulta hyvä suoritus.

MoNSa

Montolan osalta täytyy sanoa, että taidoiltaan liian hyvä joukkue putosi sarjaporrasta alemmaksi.

Ensimmäistä ottelua Raviksella hallitsimme suvereenisti. Maalipaikat rakensimme järjellä ja viimeistelimme varmasti. Loppunumerot 5-0 antavat oikean kuvan ottelusta.

Toisesta ottelusta Ratsumestarin viheriöltä haimme myös voiton, mutta MonSa oli jo vahvemmin mukana ottelussa.

Kolmas ottelu Joutsenossa oli ensimmäisen puoliajan osalta tasainen. MonSa taisi johtaa kyseistä ottelua pariinkin otteeseen, mutta toisella puoliajalla joukkueiden välinen kuntoero ratkaisi ottelun Kultsun hyväksi, 5-2.

JK-Bulls

Imatran joukkue oli sarjan fyysisin ja tätä kautta meille vaikein vastustaja. Ottelusarja Bullsille 2-1. Tämä joukkue osoitti meidän heikkoutemme ja kyseiseen osa-alueeseen panostamme tulevana talvena reippaanlaisesti.

Ensimmäinen ottelu kääntyi meille toisen puoliajan muutamalla pikamaalilla, joista toisen Vauhkosen Santeri laittoi tyylikkäästi sisään.

Toisen ottelun Joutsenossa Bulls hoiteli pitkälti erikoistilanteidensa turvin.

Kolmas ottelu pisti sarjan jännäksi imatralaisten viedessä sen 2-1. Tämän ottelun tiimoilta täytyy tunnustaa vastustajan paremmuus kyseisessä ottelussa.

FC PotkuPallo

FC Potkupalloa luonnehtisin elämäntapaurheilijoiden joukkueeksi. Urheilutaustaa taitaa löytyä reippaanlaisesti myös mailapelien parista.

Ensimmäinen ottelu kääntyi Raviksella meille, mutta mitään suuria tunteita se ei herättänyt.

Toinen ottelu herätti Ratsumestarin ”sametilla” tunteita ja olimme taas hienoisissa ongelmissa vastustajan fyysisyyden kanssa. Avittelimme kotijoukkuetta heidän maaleissaan, joten FC Potkupallo korjasi potin 3-1.

Kolmas kohtaamisemme oli osaltamme Vitosen päätöskamppailu ja siinä meillä oli mahdollisuus varmistaa sarjanousu. Nyt onnistuimme pelaamaan sarjan parhaan ottelumme, joten vastustaja joutui nöyrtymään 4-0 –lukemin. Samalla viikolla kolmosjoukkue voitti RPS:n 5-0, joten tämä ratkaisuviikko onnistui aivan ”nappiin”. Tällä viikolla miellytti jokaisen pelaajan taistelutahto.

StU

Savitaipaleen tiesimme vahvaksi vastustajaksi ja sitä se olikin kaikissa kolmessa ottelussa. Jokainen ottelu eteni tasaväkisesti aina 60 minuutille saakka, jonka jälkeen pystyimme ehkäpä hienokseltaan pitämään otteluiden kulkua ”hanskassamme”.

Ensimmäinen ottelu päättyi Savitaipaleella ”jälleen kerran” tasan. Tässäkään ottelussa emme siis onnistuneet hakemaan voittoa Lavikanlahdelta. Ottelu oli hyvätasoinen, ja pystyimme esittämään tasoitusmaalissamme parasta osaamistamme: 10 syöttöä putkeen omille, jonka päätteeksi Toikan Taneli pisti lopuksi vasempaan alakulmaan; hieno maali kokonaisuudessaan. Hieno maali oli myös Savitaipaleen johtomaali, jossa topparimme antoi hieman ”siimaa” vastustajan hyökkääjälle – kaukoveto ja pallo löytyi maalimme alakulmasta.

Toinen ottelu alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta kääntyi lopulta selkeästi meille. Tästä ottelusta jäi mieleen Vainikan Pyryn hallittu ohjaus suoraan kulmapotkusta vastustajan maalin kattoon.

Kolmas keskinäinen ottelumme oli jälleen tasainen, mutta onnistuimme vihdoin voittamaan Lavikalla, 1-2.

A-jun. Ykkösen alkukarsinnat

Kesällä karsimme Malmia vastaan puolueettomalla kentällä Haminassa. Johdimme ottelua 25 minuutin jälkeen 3-0, mutta hävisimme lopulta 5-6. Hannosen Mikko pamautti viidennen maalin suoraan keskiympyrästä.

Ei noustu Ykköseen, mutta näytimme myös sen, että tasoero tämän tason pääkaupunkiseutujoukkueeseen ei ole enää mainittava.

Syksyn karsinnassa KTP oli molemmissa otteluissa parempi. Ensimmäinen päättyi 0-2 ja toinen 4-0. Ensimmäisessä ottelussa pyristelimme mukana, mutta vastustajan liike ja pallokosketus oli meitä edellä. Toisessa ottelussa Kotka ratkaisi lopullisen tilanteen jo ensimmäisellä puoliajalla, toinen puoliaika lähinnä seisoskeltiin kentän lainehtiessa runsaasta vesimäärästä johtuen.

Parasta antia tässä ottelusarjassa oli se, että Kotka näytti toisen heikon osa-alueemme. Tähän tulemme myös kiinnittämään tulevan talven aikana runsaasti huomiota.

Muuta

Kolmosjoukkueen ”sisäänajo” onnistui mielestäni kohtuullisesti. Tulevalle kaudelle saimme arvokasta kokemusta kolmen joukkueen pyörittämisestä.

Edustuksessa kävivät kauden aikana ottelukokemusta hakemassa: Jose Pitkänen, Sampo Mikkonen, Petri Borgström ja Santeri Vauhkonen. Pyry Vainikka pelasi juhannuksen jälkeen itsensä koko loppukaudeksi edustuksen pelaavaan kokoonpanoon ja palkittiin seuran vuoden tulokkaana.

Myös edustuksen pelaajia vieraili kesän aikana reservijoukkueissa.

Anssi Kivistö toimi reservijoukkueen valmentajana, pelaajana, taustana ja pelasi vielä lisäksi syksyllä edustuksen riveissä. Nyt Anssi suuntaa ajatuksensa ainoastaan edustukseen.

Tulevalla kaudella fysiikkatreenistä vastaa kokonaisuudessaan Timo Vento.

Uutena valmentajana reservijoukkueeseen liittyy Saku Rantalainen vastuualueinaan erikoistilanteet ja pelin nopeuttaminen.

Otteluvideointi on yksi tärkeä elementti. Sen kehittely on viety jo erittäin asialliselle tasolle.

Meille uutena asiana pureudumme pelaajien ravintopuoleen. Ravinto-ohjaus alkaa tammikuussa. Lisäksi joukkue alkaa tarjota ruoan pelimatkoilla, joten hampurilaisateriat ovat nyt taaksejäänyttä elämää. Palautumiseen tullaan myös kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Tämä osa-alue on kyllä huomioitu jo aiemminkin hyvin.

Olut ei kuulu edelleenkään ottelumatkojen palauttavien juomien valikoimaan.

Muutamia uusia pelaajia on jo ilmestynyt treeneihin.

Jos uusilla pelaajilla on halukkuutta Kultsun reserviä kohtaan, niin ennen jouluahan treeneihin kannattaa tulla. Treenaamme tämän vuoden puolella 5.12. saakka, jonka jälkeen palaamme sorvin ääreen 10.1.2012.

Marraskuussa pelaamme vielä yhden treeniottelun Amiksella lauantaina 19.11. klo 18.00. Vastustajaksi asettuu legendaarinen LIRY.

Tulevan vuoden treeniotteluihin panostimme myös rahallisesti varaamalla Sami Hyypiä –areenalta kolme otteluvuoroa itsellemme helmi- maaliskuuksi.

Suomen Cup on vakavassa harkinnassa. Todennäköisesti osallistumme siihen.

Tulevalle talvelle on alustavasti varmistunut muutama treeniottelu. Vastustajat ovat tasoomme nähden erinomaisia. Julkaisen treeniottelulistan sen varmistuttua, lopullinen lista varmistuu joulukuussa.

Talkoot ovat myös keskeinen osa toimintaamme.