Ke 17.4.2013 Regions Cup Kultsu FC – RiPa 1 – 0 (0 – 0)

Kultsu jatkoon Cupissa!

Ottelun alussa sateiset pilvet ripautti hiukan vettä taivaalta ja kasteli Joutsenon kentän oivaan pelikuntoon, kun Kultsu sai vastaan Regions Cupin 1.kierroksen ottelussa RiPan Ristiinasta. RiPa pelaa kuluvalla kaudella 4.divaria. Divarierosta huolimatta RiPa piinasi Kultsua aivan ottelun loppuun asti ja loi vaarallisia paikkoja siinä missä kotijoukkuekin. Ensimmäinen jakso käynnistyi kotijoukkueelta pirteästi. Heti ensi minuuteilla Tuomas Tervo pääsi keskittämään laidasta keskelle Sampo Mikkoselle, jonka vasurivolley suuntautui ohi maalin. Ottelun ja kotijoukkueen ensimmäinen kulma annettiin kun peliä oli pelattu 5min. Paavo Ahola keskitti...ei tulosta. Peli jatkui tasaväkisenä "puurtamisena" läpi ottelun. RiPan kärkipari esiintyi vahvasti ja loi vaarallisia tilanteita. 15min pelikellossa niin vastustajan kärkipelaaja(nro.20) pääsi puolittain läpi ja ampui volleysta kovan kudin, mutta Kultsun onneksi yli maalin. Sama pari loi 20min kohdalla vaarallisen hyökkäyksen. Tällä kertaa toinen kärki oli 16m rajalla pääsemässä läpiajoon, mutta Kultsun puolustus ehti väliin. 43 minuuttia oli pelattu ottelua kun kotijoukkue loi vaarallisen tilanteen. Hyökkäyspään oikealta reunalta aivan sivurajan tuntumasta Paavo Aholan antama kova vapari maissa sujahti boxissa olleiden niin vieraiden kuin omienkin ohitse. Takaa liukui vielä tilanteeseen Joonas Virolainen, mutta ei aivan osunut palloon. Ei maalia. Aivan ekan jakson lopussa Kultsu menetti keskialueella pallon, Ahola liukui tilanteeseen hiukan myöhässä ja ensimmäinen lappu oli nostettu. Tästä seurasi vapari vastustajalle n.30 metristä. Kova kuti lähtikin, mutta hiukan ohi Kultsu maalin. Erätauolle lähdettiin tasalukemissa 0-0.

Puoliajalla Kultsu suoritti yhden vaihdon. Santeri Karppinen laitalinkistä vaihtoon, Jonathan Martin oikeaksi pakiksi Tervon paikalle ja Tervo hyökkäykseen. Toista jaksoa ehdittiin pelata 4 minuuttia, kun Kultsu rakensi hienosti tekopaikan Mikkoselle. Konsta Puumalainen keskitti oikeasta laidasta keskelle, 16 rajalla olleelle Mikko Koistiselle. Koistinen otti haltuun, nopea tikkari eteen Mikkoselle ja matkaa maaliin n.9metriä...PUM...ja voimalla yli maalin. Ottelu jatkui suhteellisen tasaisena vääntönä. Molemmat loi puolittaisia tekopaikkoja. Kultsun Paavo Ahola pääsi yrittämään 20 metristä vaparia. Hyvä kuti lähtikin, mutta laatu ei aivan ollut CR7:n tasoa. Pallo n.15cm yli vasemman ylänurkan. Ottelun toinen varoitus annettiin kun oli pelattu 65min. Vieraiden nro.21:n sopimaton kielenkäyttö varoituksen syynä ja keltainen siitä. Kun pelikello näytti 70 minuuttia päätti tuomari vaikeuttaa Kultsun maalintekoa kunnolla. Keskikentällä pallon haltuunotto tilanteessa pallo hipaisi Aholan kättä (ei pelannut kädellä) ja dumari nosti Paavolle toisen keltasen ja siitä seurasi punainen lappu. Kultsu pystyi kuitenkin painostamaan myös vajaalla vastustajan ehkä vähän hiipuessa. 75min ja Kultsun hyvin pelanneen topparin Antti Heinosen keskitys vastustajan linjan taakse löysi nopean Pertti Rytingin. Pertsa ehti ekana palloon ja nosti hallitusti pallon vastaan tulleen maalivahdin yli kuin Leo Messi konsanaan. 1-0 maali oli syntynyt. Ottelun lopussa kun kello näytti 89min Pertsalla oli tontti lyödä viimoinen niitti ottelulle. Tuomas Tervo syötti avopaikan, mutta Pertsan sijoitus tällä kertaa himpun yli maalin. Ottelun loppu oli vauhdikasta menoa päästä päähän. RiPa nosti hyökkäykseen porukkaa, joka avasi molemmille puolittaisia paikkoja. Lisämaaleja ei kuitenkaan tehty ja kotijoukkue voitti ottelun lukemin 1-0.

Kultsu FC saa vastaan Regions Cupin toisella kierroksella 3.divariin nousseen KoPan Lemiltä. Ottelun ajankohta on hieman epäselvä vielä, mutta asiasta infotaan mahd. pian.

Avauskokoonpano: Karlsson , Tervo, Heinonen, Puumalainen, Vainikka, Ahola, Virolainen, Mikkonen, Karppinen(45min), Rytinki, Koistinen.

Vaihdosta kentälle: Martin (45 min).

Kulmapotkut: Kultsu 4, RiPa 5

Varoitukset: Kultsu 4 (1pun), RiPa 2

Kuvassa Paavo Aholan 20metristä laukoma vapari. Tupe kärkkäänä ripareille...