Ke 22.05.2013 3.div. sarjaottelu KoPa – Kultsu FC 1 – 2 (0 – 1)


Kultsulle tärkeä voitto!


Etukäteen tiedettiin, että hankala peli-ilta oli tiedossa. Lemin kenttä omassa koossaan asettaa omat haasteensa. Kentällä oli ahdasta ja näin ollen pelikään ei kaunista katseltavaa ollut. Lisämausteen antoi vielä sementin kova alusta. Pallo käyttäytyi...vaikeasti. KoPa käytti omia vahvuuksiaan läpi ottelun...kylvi pitkää Jari Kuolimon päähän, joka yritti jakaa eteenpäin. Monta vaarallista paikkaa syntyikin, mutta suurimmaksi osaksi Kultsu sai pidettyä "punin" aisoissa. Kultsukaan ei hirveästi peliä rakennellut keskikentällä. Hyviä puolenvaihtoja nähtiinkin useasti. Pelikellon näyttäessä 24min Kultsun Paavo Ahola sai pallonriiston omalla puoliskolla vasemmalla reunalla. Katse ylös ja Heinonen oikealla reunalla kipittämässä ylöspäin. Loistava puolenvaihto ja haltuunotto. Heikohko veto ja veskari torjui, mutta nuori KoPa -vahti tiputti pallon eteen ja Heinonen loistavasti pelasi tilanteen loppuun asti ja sijoitti pallon varmasti häkkiin. Muutamia lisäpaikkoja oli vielä molemmilla joukkueilla, mutta tauolle siirryttiin Kultsun johdossa 0-1.


Puoliajalla Kultsu ei vaihtoja suorittanut. Ottelun hallinta siirtyi pikkuhiljaa enemmän Kultsulle. Paikkoja luotiin useita, mutta valitettavan tehottomasti. Tunteetkin hieman lämpenivät ja muutama torikokous päättyikin varoituksiin. Molemmille joukkueille laputettiin kahdesti ja väri oli onneksi kaikissa keltainen. Kultsun maaliruisku Pertti Rytinki vaihdettiin kentälle 61min kohdalla. Pertsa aiheuttikin paljon harmia KoPan puolustukselle. 83min ja Jonathan Martin nousi vasenta laitaa pitkin. Keskitti maalille, josta Pertsa iski kauden viidennen häkin. Taululla 0-2. Tähän asti pelattiin kurinalaisesti ja hyvällä sykkeellä. 0-2 ja näytti, että peli oli selvä. Kultsun peli muuttui ylimieliseksi ja haettiin jatkuvasti vaikeita kompinaatioita. Painajainen alkoi hiipiä niskaan sillä KoPan vaarallisin kaksikko Oksanen-Kuolimo iski 1-2 kavennuksen 88minuutilla. Oksa riisti keskialueella pallon, keskitti pilkulle, jonne "puni" oli hiipinyt ja loistava pääpelaaja ei näistä paikoista erehdy. 1-2 kavennus oli totta. Ja pelin loppu olikin yhtä hurlumheitä. KoPalla oli myös paikkansa nostettua pelaajiaan ylemmäs, mutta tämä avasi myös tontit Kultsulle. Ja niitä tuhlailtiinkin paljon. Monta kertaa päästiin 3-2, jopa 4-2 yv hyökkäyksiin, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi. Näitä on reenattava sillä noista on naputettava häkkejä paremmalla prosentilla. Yhdessä pelissä ei useasti noin montaa kertaa päästä yrittämään. Kultsu suoritti ottelun lopussa vielä pari vaihtoa kuluttaakseen peliminuutteja. Loppu vihellys kuului vihdoin ja 1-2 vieras voitto maistui. Uskon, että KoPa tulee aiheuttamaan paljon harmia kotikentällään sarjan kärkijoukkueillekin. Lopuksi on vielä mainittava yksi asia. Tunnelma, katsomossa n.150 henkilöä, olut tarjoilu ja tiivis katsomo. Yleisö eli läpi ottelun. Kiitos tästä kokemuksesta!


Seuraavaksi päästään korkkaamaan Joutsenon keskuskentän luonnonnurmi kun vastaan asettuu PaPe Kouvolasta. Tervetuloa aurinkokatsomoon lauantaina 25.05 klo.14.00.


Avauskokoonpano: Korhonen, Martin, Koskela V., Kylliäinen, Vainikka, Virolainen, Ahola, Salo(90min), Tervo(86min), Heinonen, Koistinen(61min).

Vaihdosta kentälle: Rytinki(61min), Mikkonen(86min), Homanen(90min).


Kulmapotkut: Kultsu 4, KoPa 2

Varoitukset: Kultsu 2 kelt, KoPa 2 kelt.