Ke 29.05.2013 3.div. sarjaottelu SavU – Kultsu FC 1 – 1 (1 – 1)


Kultsulle makea piste Rantakylästä!


Ennakkoasetelmat oli selvät ennen peliä, SavU ennakkosuosikki, Kultsu haastaja. En muista kovinkaan montaa reissua Rantakylään SavUn vieraaksi, joista olisi kotiintulijaisina täydet 3 pistettä. Ei sitä tullut myös tälläkään kertaan, mutta harvassa on ollut pistekin, se tuli. Ottelu alkoi vauhdikkaasti puolin ja toisin. SavU aloitti väkevästi ja aiheutti heti ottelun alusta lähtien vaarallisia tilanteita Kultsun maalille. Kulmia syntyi rivakkaan tahtiin, mutta SavU ei saanut toimitettua palloa verkkoon asti. Esteenä oli tällä kertaa MUURI nimeltään Aku Korhonen. Huikeita poimintoja ala- sekä yläkulmista, keskeltä...mistä vaan. Ei tarvitse kyseenalaistaa kuka oli kolmen leijonan mies. Akun lisäksi hienoa otteluvirettä esitti Ville Koskela. Ilmatilan kunkku. Mies ei hävinnyt varmaan ottelun aikana yhtään 1vs1 -tilannetta. Hyvä näin. Tiedettiin ennakkoon, että SavUlla on kova hyökkäys. Ehdottomasti vaarallisin mies SavUlla oli hyökkääjä Mikko Mutka, joka pyrittiinkin merkkaamaan tarkasti. Siinä onnistuttiinkin melko hyvin. Silti mies pääsi tuikkaaman pallon verkkoon 33min kohdalla. Tilanne lähti Kultsun huolettomasta pelin rakentelusta. Kylliäinen katsoi, että Tervo on vapaana laidalla ja pelasi nopeasti laitaan seuraamatta tarkemmin Tervon liikkeitä. Tervo kääntyikin ylöspäin ja näin ollen Kylliäisen syöttö tuli pahasti selkään, josta SavU pääsi riistämään pallon keskialueella ja keskitti pallon Kultsun puolustuslinjalle. Kylliäinen pääsi ensimmäisenä pääpalloon, mutta hän ei saanut riittävää kosketusta palloon. "Liippi" yllätti kaikki muut paitsi Mutkan. Mutka oli valppaana, ryöväsi kakkospallon ja sijoitti pallon lähialueelta maaliin. 1-0 maali oli syntynyt. Kultsu ei tästä säikähtänyt ja iski 1-1 tasoituksen minuuttia myöhemmin. Kova paine tuotti sivurajan hyökkäysalueelle. Kylliäinen linkoamaan ja miestä maalille. Ensimmäisenä palloon pääsi Antti Heinonen. Heinonen jatkoi taakse Tervolle ja Tervo räjäytti ketsuppipullonsa auki ja 1-1 tasoitus oli nähty. Molemmat joukkueet loi vielä muutamia tilanteita, mutta tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.


Toinen puoliaika alkoi siitä mihin eka päättyi. SavU painoi rajusti päälle, mutta kurinalaisesti peliohjeita noudattanut Kultsu selvisi tilanteista, joskus helpostikin, joskus vaikeamman kaavan kautta. SavUn keskityttyä hyökkäämään oli Kultsullakin vaarallisia vastahyökköyksiä ja tilanteita, joista tehokkaammalla viimeistelyllä olisi saatu kotiintulijaisiksi muutama piste enemmän mukaan. Tasapeliin ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, mutta aina se jää mieleen, että mitä JOS... Kova työ palkittiin kuitenkin pisteellä. Tästä on hyvä jatkaa sillä Kultsun taisteleva ilme alkaa löytyä. Vielä kosketukset, syöttöpeli ja tehokkaampi viimeistely...hyvä tulee. Ja se Tervon ketsuppipullo........


Seuraava ottelu pelataan Joutsenon keskuskentällä sunnuntaina 9.6.2013 klo.18.30. Vierailijaksi saapuu kovassa vireessä oleva Sudet/2 Akatemia Kouvolasta. Tervetuloa katsomoon!


Avauskokoonpano: Korhonen, Martin, Koskela V., Kylliäinen, Vainikka, Ahola, Salo, Heinonen(75min), Tervo, Koistinen(80min), Rytinki(73min).

Vaihdosta kentälle: Hätönen(80min), Mikkonen(73min), Rikka(75min).


Kulmapotkut: Kultsu 2, SavU 6

Varoitukset: Kultsu 1 kelt.