Ke 12.06.2013 3.div. sarjaottelu IPS – Kultsu FC 1 – 3 (0 – 2)


Kultsulle tärkeät pisteet Imatralta!


Keskiviikkona käytiin yksi paikalliskamppailuista Imatralla kun Kultsu kohtasi IPS:n. Ensimmäiseksi täytyy todeta Karhumäen kentän laatu...ei morjens...kenttä oli lähes täydellisessä kunnossa. Veikkaan, että Suomesta saa ettiä todenteolla parempaa. Yksi parhaimmista missä on tullut pelattua. Mutta nyt itse peliin. Peli käynnistyi juuri niin kuin oltiin ennakkoon ajateltukin. IPS piti alakerrassa palloa ja yritti sieltä rakentaa peliä laitoihin ja kärelle. Tämä saatiin hyvin aisoihin pelin alkua lukuunottamatta. Alussa puolustuksen, keskikentän ja kärjen väliin jäi liikaa tilaa ja IPS pääsi tätä kautta hieman rakentelemaan tilanteita. Tosin vaarallisia paikkoja ei näistä syntynyt. IPS aloitti napakasti ja prässäsi 2-3 pelaajalla ylhäältä kiinni. IPS:n prässätessä avautui paikka kuin varkain Kultsulle kun 17min oli pelattu. Roberto pääsi oikealta vetämään ja pallo suuntautui pilkun kohdille. Samuli Salo oli paikalla ja pisti "lavan" väliin ja palloa kaivettiin ensi kertaa IPS:n verkosta. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä paremmin Kultsu pääsi peliin mukaan ja IPS:n vaaraton pallon pyörittely alakerrassa kelpasi Kultsulle mainiosti johto asemassa. Kultsu pääsi lisäämään vielä johdon 0-2 ennen puoliaikaa. Pelikello näytti 40min kun Kultsu sai vaparin n.18 metristä. Pallon taakse asettui Roberto Magana. Pieni kimmoke muurista ja painava kuti painui alanurkkaan. Näin tauolle lähdettiin Kultsun 0-2 johdossa.


Toinen puoliaika oli sitten lähes täysin Kultsun kontrollissa. IPS jatkoi pallon pyörittelyä alakerrassa ja Kultsu nautti tästä hitaasta syöttöpelistä. IPS:n pistot laitoihin/keskikentälle oli helppo katkaista ja näistä päästiinkin vastaiskuihin. Kultsu tuhlasi paikkoja toisella puoliajalla oikein urakalla. Onneksi saatiin myös huojentava 0-3 maali kun peliä oli pelattu 57min. Ilmatilan valtias "Konna" Koistinen sai pallon 25 metrissä, kääntyi ja pisti pystysyötön Pertti Rytingille. Pertsa ei tällä kertaa kompuroinut vaan kääntyi rivakasti ja siirsi pallon oikealle jalalle ja siitä varma sijoitus oikeaan alakulmaan. Nättiä peliä. Kultsu tuhlasi vielä yhden rankkarinkin. Tuomas Tervo otti "päällikön" ominaisuudessaan ohjat omiin käsiin ja asettui pilkkua vetämään. Reeneissä ihmetyksiä herättäneet pilkut ihmetyttivät nytkin, mutta valitettavasti negatiivisella tavalla. Pallo suoraan veskarin käsiin. Voin Tupe vain todeta "se siitä ketsuppipurkista". Noh, se siitä. Kohti uusia pilkkuja ;) Kultsulle sattui yksi nukahdus ja se kostautui maalilla. IPS:n kaaripallo löysi Antti Voutilaisen 73minuutilla n. 20 metriä ennen Kultsun maalia. Vastaan tullut Karlsson arvioi pallon ottaman pompun väärin ja Voutilaisen oli helppo duuni vetää pallo tyhjiin. 1-3 kavennus oli syntynyt. Tämän jälkeen Kultsu loi vielä monta paikkaa käyttämättä niitä kuitenkaan hyväksi. Ottelu siis päättyi Kultsun hienoon 1-3 voittoon. Kultsun tappioton putki on jo viiden ottelun mittainen. Tämä luo entistä enemmän itseluottamusta, joka oli alkukaudesta kadoksissa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tiimipeli paranee peli peliltä kokoajan. Hyvä KULTUT!


Seuraava ottelu pelataan Joutsenon keskuskentällä keskiviikkona 19.6.2013 klo.18.30. Vierailijaksi saapuu Jäntevä Kotkasta. Jatkaako Kultsu pisteputkeaan??? Tule siis paikan päälle kannustamaan, että näin tapahtuu!!!


Avauskokoonpano: Karlsson, Heinonen, Koskela V., Kylliäinen(90min), Vainikka, Ahola(84min), Salo, Koistinen(76min), Tervo, Magana, Rytinki(65min).

Vaihdosta kentälle: Hätönen(76min), Mikkonen(65min), Rikka(84min), Puumalainen(90min).


Kulmapotkut: IPS 2, Kultsu 2

Varoitukset: IPS 4 kelt., Kultsu 1 kelt.