Su 10.5.2009 Fc Futura - Kultsu Fc 3 - 0 (1 - 0)

Porvoolaiset Kultsua parempia numeroin 3 – 0.

Aurinkoinen ja kolea merituuli otti joutsenolaiset vastaan Porvoossa Kakkosen ottelussa FC Futura – Kultsu FC. Nimen ei pitäisi olla enne, mutta Futura tähtää erinomaisella juniorityöllä ja hitaasti kiiruhtamisella tulevaisuuteen. Katsojia oli tullut samanaikaisista urheilun kuvalähetyksistä piittaamatta yli 200 henkilöä. Kenttä viheriöi, mutta routa oli tehnyt työnsä; pallo pomppi maanuoliaisissa molemmille joukkueille yhtä vaikeasti.

Ensimmäisellä jaksolla Futura piti palloa hyvin hallussaan ja tuli rohkeasti keskialueen yli, Kultsun peruspeli antoi joutsenolaisille muutamia hyviä läpiajotilanteita, joissa Mauri Keskitalo pääsi pari kertaa sivustaiskuun. Ottelukellon näyttäessä 17 min, Kultsun Tuomas Tervo ja Jani Saarinen järjestivät parin minuutin sisällä myös kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Mutta eipä 1. jakso ehtinyt kuin puoleen väliinsä, kun pallo seilasi edestakaisin Kultsun maalitolppien välillä puolen ikuisuuden ajan. Isäntien Aleksi Räihä oli tarkkana ja avasi hanan 1 – 0 . Pari minuuttia ennen taukovihellystä Futura sai kulmapotkun, joka kimposi takaisin Kultsun sivuverkkoon. Etumatkamaali oli nyt öljymiehillä lähellä. Kultsun maalivahti Mikko Kaartinen urakoi kuitenkin upeasti – hänen ottelusuorituksensa palkittiin Veikkausraadin mitalilla.

Toinen jakso ehti vanheta vain kolme minuuttia, kun Futuran Cihan Gögsil taituroi isännät 2 – 0 –johtoon. Seuraavan viisiminuuttisen aikana Kultsun Jani Saarinen ja Ilkka Kettunen järjestivät pari hyvää kavennuspaikkaa Joutsenolle – Futuran puolustus pesi maalialueensa kuitenkin puhtaaksi. Viitisen minuuttia myöhemmin tapahtui ottelun ikävin tapahtuma: Futuran Joni-Jukka Korhonen loukkaantui kontaktitilanteessa sen verran pahoin, että hänet kannettiin paareilla ensiapuun. Ottelun kuluttua 82 min. asti, iskivät futuralaiset niitin Kultsulle viemällä ottelun 3 – 0 –johtoon, mikä jäikin ottelun lopputulokseksi.

Veikkausraati palkitsi voittajajoukkueen Gnathan ja Göksilin kirkkailla mitaleilla. Kultsun parhaan pelaajan mitalin sai oikeutetusti maalivahti Mikko Kaartinen. Seuraava Kultsun kotiottelu on torstaina 21.5. klo 18:30 FC Kuusankoskea vastaan. Sitä ennen käydään vieraissa sununtaina 17.5. Kauniaisten GrkIFK:n vieraana.