La 25.4.2009 Käpa - Kultsu Fc 1 - 0 (0 - 1)

Kultsu haki sarjapisteen Helsingistä Kakkosen avausottelussaan.

Kakkoseen noussut Kultsu FC saapui vieraaksi Helsinkiin, jossa isäntänä oli Käpylän Pallo. Lämpötila oli ulkona jo kesäinen, mutta kenttätilanteen takia ottelu pelattiin Talin Palloiluhallissa. Vastakkain oli lähtöasetelmiltaan sarjan kaksi ääripään joukkuetta; Kultsu oli noussut Kakkoseen, Käpylä taas pudonnut Ykkösestä.

Joutsenolaiset olivat päättäneet, että sarjanousua tavoittelevaa isäntäjoukkuetta ei turhia kumarreta. Jo 3. min kohdalla Kultsun kapteeni Tuomas Tervo pääsi hyvin murtautumaan isäntien puolustuksen läpi, mutta hänen laukauksensa meni hiuksenhienosti ohi maalin. Ottelun vanhettua kymmenen minuutin vaiheille, vierailivat käpyläläiset kärkkäästi pari kertaa joutsenolaismaalin tuntumassa. Maalipaikkoja oli Kultsulle tarjolla ensimmäisen jaksonpuolenvälin paikkeilla muutama. Jakson lopussa Käpylä sai hivenen enemmän otetta peliin, mutta 43. min kohdalla maalitili aukesi vieraille. Joonas Virolainen harhautti Käpylän puolustuksen ja antoi syötön Tuomas Tervolle, joka puski Kultsulle 0 – 1 –avausmaalin.

Toista jaksoa ehdittiin pelata kahdeksan minuuttia, kun Käpylä sai kulmapotkun. Maalin eteen syntyi melkoinen suma, josta isäntien Nico Weckström tasoitti tarkasti tilanteeksi 1 – 1. Ottelun loppu sujui varsin tasaisesti nopeatempoista peliä puolin ja toisin pelaten. Kultsun taktiikka, jossa ensin lasketaan vastustaja puoleen kenttään, jonka jälkeen hyökkäyksistä otetaan voima pois, toimi hyvin koko ottelun ajan. Kulmapotkut menivät isäntien eduksi numeroin 7 - 1. Varoituksia tuli molemmille joukkueille yksi. Veikkausraati palkitsi Ilkka Kettusen vierasjoukkueen parhaimpana pelaajana. Ottelua oli tullut seuraamaan 60 katsojaa, joista ilahduttavasti suuri osa oli joutsenolaisten kannattajia.