Su 31.5.2009 KTP - Kultsu Fc 2 - 0 (2 - 0)

KTP Kultsua parempi kotonaan 2 - 0 (2 - 0)

Helteinen aurinko porotti pilvettömältä taivaalta Kultsu FC:n kohdatessa KTP:n sen kotona Arto Tolsa-areenalla. Kultsulla oli sairaslistalla pari pelaajaa, ja parin muunkin toipumisen tilanne oli epävarma. Kotijoukkkue aloitti väkevästi. Jo 4. minuutin kohdalla kotkalaiset saivat kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Arttu Laine puski 1 - 0 -johdon. Ensimmäinen jakso olikin selvää isäntien hallintaa. Kultsun hyökkäykset lähtivät käyntiin hivenen nahkeasti. Kotkalaiset hakivat palloa joutsenolaisten jaloista varsin hanakasti. Puolen tunnin kohdalla KTP:lla oli varsin hyvä mahdollisuus lisätä johtoaan; sen verran suuri suma oli Kultsun maalin edessä. Takaiskulta onneksi vältyttiin. Viisi minuuttia myöhemmin KTP sai kaksi kulmapotkua perätysten, joista toisen jatkotilanteesta Ville Piispa vei joukkueensa jo 2 - 0 -johtoon. Vielä pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua kotkalaiset pääsivät yrittämään maalia; puskupallo meni kuitenkin puoli metriä ohi Kultsun maalin.

Heti toisen jakson alkuminuutilla Kultsu sai vapaapotkun aivan KTP:n rangaistusalueen tuntumasta, mutta korkea kaaripallo meni pari metriä maalin yli. Jakson edetessä sai Kultsukin pelin juonesta kiinni, ja ottelu alkoi muuttua tasaväkisemmäksi, vaikkakin KTP kolisutteli 50 min. kohdalla Kultsun maalitolppaa vaarallisesti. Kultsun paras kavennuspaikka oli 70.min kohdalla, kun Jani Saarinen pääsi laukaisemaan kovaa. Pallo menipuolisen metriä maalin ohi. Ottelukello kävi armotta omaa tahtiaan, ja loppuvihellyksen jälkeen Kultsu FC sai todeta tärkeiden sarjapisteiden jääneen Kotkaan. Ottelua oli tullut seuraamaan 330 katsojaa.