Su 03.5.2009 Kultsu Fc - Fc Kiffen 1 - 3 (1 - 3)

Kiffen Kultsua parempi maalein 1 – 3.

Reilusti yli parisataapäinen yleisö oli tullut seuraamaan Joutsenon keskuskentän kauden avausottelua Kultsu FC – FC Kiffen. Liikuntahallin yhteyteen rakennettu katsomo veti katsojia, mutta muutama kymmenen uskollista jaksoi istua vielä vanhoilla tutuilla paikoillaan kentän vanhassa katsomossa. Sää suosi paikallaolijoita.

Ottelu alkoi yllätysavauksella kun jo puolen minuutin pelin jälkeen vieraiden pelaajavalmentaja Mika Helin tuikkasi pallon Kultsun maaliin. Tämän tyrmäävän alun jälkeen isäntäjoukkueen pakka oli hieman sekaisin, ja pallo pyörikin suuren osan aikaa isäntien kenttäpuoliskolla. Ottelun vanhettua puolen tunnin kohdalle, yllätti Kiffenin Pete Kovalaisen tarkka maanuoliainen joutsenolaiset, ja näin vieraat siirtyivät 0 – 2 –johtoon. Ottelun komeimmasta maalista vastasi 38. minuutilla vieraiden Antti-Pekka Kariskoski, joka veti 30 metrin vaiheilta näyttävän kaaripallon joutsenolaismaalin ylänurkaan vieden vieraat jo 0 – 3 –johtoon. Kultsu näytti kuitenkin, ettei se oltu lyöty. Minuutti Kiffenin johtomaalin jälkeen Etelä-Karjalan ikihonka Hannu Valtonen antoi hyvän syötön Ilkka Kettuselle, joka tykitti Kultsulle 1 – 3 –kavennuksen.

Toisen jakson alussa Kultsu piristyi. 63. min kohdall Joonas Virolaisen tarkka laakaveto oli mennä maaliin. Eräs Kultsun hyvistä maalintekopaikoista syntyi 73 min. kohdalla, kun heille tarjoutui vapaapotku aivan rangaistusalueen sivureunalta. Mauri Keskitalon antama vapaapotku kilpistyi kuitenkin maalin edustan sumaan. Vielä 81. min kohdalla Kultsulle tarjoutui kavennuspaikka, kun Aku Rouvinen antoi maalin edestä puskun, jonka Kiffenin maalivahti torjui kulmapotkuksi. Kiffen oli tällä kertaa parempi; se hallitsi 1. jaksoa. Sen sijaan oli ilahduttavaa, että Kultsu tuli jo paremmin mukaan pelii edetessä toisella jaksolla. Veikkausraati palkitsi Kiffenin Helinin, Kariskosken ja Kultsun Kettusen tässä paremmuusjärjestyksessä. Kulmapotkut: Kultsu 4, Kiffen 6. Varoitukset: Kultsu 2.