Su 24.5.2009 Kultsu Fc - HyPS 1 - 3 (0 - 1)

Kultsu FC:n edellisestä kotiottelusta oli ehtinyt kulua vain kolme päivää, kun vieraaksi saapui HyPs Hyvinkäältä. Kultsu ensimmäinen maalipaikka oli tarjolla minuutin pelin jälkeen. Tästä kymmenen minuuttia myöhemmin oli hyvinkääläisten vastaiskun paikka. Heidän laukauksensa meni ohi maalin. Kultsun uusi vahvistus Pavel Chilyaev pelasi vahvasti ja varmaotteisesti; hän teki Mauri Keskitalon kanssa monta hyvää hyökkäystä vastustajanmaalille. Puolen tunnin pelin jälkeen Tuomas Hokkanen loukkaantui lievästipäähän, ja joutui olemaan vaihtoalueella paikattavana parin minuutin ajan. Tänä aikana hyvinkääläiset pääsivät pari kertaa läpimurto yrityksiin. Hyvinkään puolustuslinja ei myöskään jakson lopulla hevillä laskenut palloa 16 m rajan sisäpuolelle. Pelikellon näyttäessä 39 min, saivat vieraat kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Peter Sampo puski vierasjohdoksi 0 – 1. Ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli vieraiden hienoista hallintaa.

Toisen jakson alussa peli aaltoili päädystä toiseen. Ajassa 63 min Tuomas Tervo pääsi kaksinkamppailuun vieraiden maalivahdin kanssa, joka viime tipassa sai kaapattua pallon haltuunsa. Ottelun edettyä 63 min kohdalle Hannu Valtonen tarjosi hyvän kulmapotkun. Jälkitilanteessa vieraat torjuivat 1. laukauksen, mutta eivät enää toista; Joutsenon riveihin muutaman vuoden tauon jälkeen palannut Matti Heinonen pamautti tasoituksen 1 – 1. Jakson viimeisen vartin alussa Chilyaev pääsi kaksinkamppailuun Hyvinkään maalivahdin kanssa. Hyvä roikkopallo menikuitenkin pari metriä yli maalin. Pelikellon näyttäessä täyttä aikaa, purjehti Hyvinkään J-P Tuomenoja Kultsun puolustuksen läpi tehden vierasjohdoksi 1 – 2. Tästä kaksi minuuttia myöhemmin Kultsun kulmapotku purkautuu vieraiden nopeaan vastaiskuun, joka päättyy voittomaaliin. Lopputulos siis 1 – 3 HyPS:lle.

Katsojia oli puolentoista sataa. Liekö formulakisat ja epävakainen sää verottanut katsojamäärää edelliseen kotiotteluun verrattuna.

Seuraavan kerran Kultsu FC nähdään Joutsenon viheriöllä sunnuntaina 14.6., kun vieraaksi saapuu Gnistan IF Helsingistä.