Su 09.07.2009 Kultsu Fc - KTP 1 - 3 (1 - 2)

KTP Kultsua parempi numeroin 1 - 3

Helteinen sää hemmotteli Joutsenon keskuskentän yleisöä sunnuntaina 9.8. Kultsu FC:n vieraaksi oli saapunut KTP. Kultsu aloitti reipasotteisesti. Kuudennella minuutilla Tuomas Hokkanen pääsi laukomaan komean vedon, mutta pallo meni metrin verran maalin yli. Neljä minuuttia myöhemmin KTP:n Tuukka Kesseli antoi hyvän kulmapotkun, jonka Matti Puhakka jatkoi joutsenolaisverkon perille siirtäen vieraat 0 - 1-johtoon. Pelikellon näyttäessä 13 minuuttia, saivat kotkalaiset vapaapotkun aivan Kultsun rangaistualueen sivureunalta. KTP:n Tuomo Paakkari veti syötöstä pallon Kultsun maaliin. Kotkalaiset saivat siis kolmessa minuutissa kahden maalinjohdon. Tilanne 0 - 2 13 minuutin jälkeen oli aika tyly isännille. Kultsulla oli ensimmäisellä jaksolla pienoisia vaikeuksia hyökkäyspelin kanssa. KTP hallitsi hienokseltaan jaksoa. Toki Kultsullakin oli omat kavennusmahdollisuutensa. 20. peliminuutin kohdalla Ville Kemppinen antoi syötön Sergey Afasnayeville, joka laukoi pallon maalin yli. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Kultsun vapaapotku meni taas kerran metrin yli maalin. Kavennusta saattiin odottaa 36. minuutille asti. Aleksander Komov antoi vapaapotkun, jonka Eric Cephas jatkoi kotkalaismaaliin päätyrajan tuntumasta muuttaen numerot 1 - 2:een. Tämä jäikin taukotulokseksi.

Toista jaksoa ehdittiin pelata 5 minuuttia, kun KTP:n Jani lähde antoi kulmapotkun, jonka Kim Liljeqvist jatkoi joutsenolaismaaliin kasvattaen vieraiden etumatkan taas kahteen maaliin. Kultsun toinen jakso oli ensimmäistä parempi, ja niinpä pari läheltä piti-maalipaikkaa tarjoutui isännille; 62. min kohdalla Komov laukoi komean vedon 40 metristä hiemanmaalin yli. Tämä oli toisen jakson paras kavennus mahdollisuus. Vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua Mohammed Nurudin oli päästä kaventamaan. Loppuvihellyksen myötä kolme sarjapistettä lähti Kymenlaaksoon. Jo joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisesta oli pääteltävissä, että kotkalaiset ovat panostaneet erittäin paljon erikoistilanteista tehtäviin ratkaisuihin. Niinpä tässäkin ottelussa kaikki vierasmaalit syntyivät erikoistilanteista. Yleisöä oli hellepäivästä huolimatta saapunut paikalle 250 henkeä.

Seuraavan kerran Kultsu FC nähdäänkotinurmellaan keskiviikkona 12.8. kun vieraaksi saapuu Warkaus JK.