La 18.07.2009 Kultsu Fc - LPS 2 - 3 (0 - 2)

Kultsun tasapeli jäi kahden minuutin päähän

Helteestä ja lomakaudesta huolimatta 150 henkeä oli tullut seuraamaan, kun kotijoukkueen vieraaksi saapui Laajasalon Palloseura Helsingistä. Ottelu lähti käyntiin tasaisesti. Hyökkäyksiä syntyi alkuminuuteilla puolin ja toisin. Etenkin pitkältä toipilastauolta palannut Kultsun Sergey Afasnayev hyökkäsi kärkkäänä. Vieraat tarjosivat Kultsulle kylmän suihkun jo 7. minuutin kohdalla, kun LPS:n nopea Niko Saukkonen pääsi maalinedustan sumasta tuikkaamaan maanuoliaisen takanurkkaan tehden vierasjohdoksi 0 - 1. Saukkonen teki töitä urakalla koko ottelun ajan vastaten vieraiden kaikista maaleista. Kultsun uusi ghanalaisvahvistus Eric Cephas esitti varmoja pelimiehen otteita, vaikka takana oli vasta pari harjoitusta punamustapaitojen leirissä. Kultsun ensimmäinen kunnon maalipaikka tarjoutui 27 min kohdalla kun Cephas sai syötön Tuomas Hokkaselta, mutta puski harmittavasti pallon metrin verran maalin yli. Helsinkiläiset kasvattivat etumatkaa ajassa 34 min, kun LPS:n pelaaja pääsi ohittamaan ylös edenneen Kultsun maalivahdin. Puolustus ehti vielä väliin, mutta Saukkonen siirsi pallon rauhallisesti maaliin muuttaen lukemat 0 - 2:een. Vielä minuutti ennen ensimmäisen jakson loppua Kultsun Afasnayev pääsi laukomaan 20 metristä kovaa; pallo meni kuitenkin LPS:n maalivahdin syliin.

Toista jaksoa ehdittiin pelata viisi minuuttia, kun Cephas ampui upean vapaapotkun, jonka LPS:n maalivahti joutui torjumaan kulmapotkuksi. Helsinkiläisillä oli 62 min. kohdalla tilaisuus kasvattaa johtoaan, kun pallo kolisutteli Kultsun maalitolppaa. Joutsenolaiset pääsivät kuitenkin heti vastahyökkäykseen, ja minuuttia myöhemmin Afasnayev kavensi pienestä kulmasta helsinkiläismaalivahdin jalkojen välistä tilanteeksi 1 - 2. Toisen jakson puolivälissä alkoi Kultsun kova loppukiri. Kultsun maalilla pelanneen Aku Korhosen avaukset onnistuivat hyvin. Pallo oli enimmäkseen vieraiden kenttäpuoliskolla. Yritys toi tulosta; Hokkanen tasoitti Cephasin syötöstä 86. peliminuutilla lukemiksi 2 - 2. Sitten tapahtui se, mikä niin useasti kauden aikana on viime minuuteilla koitunut Kultsun kohtaloksi. Vieraiden Saukkonen pääsi 88. minuutilla vetämään maata pitkin pallon Kultsun maaliin, ja näin ottelun pisteet karkasivat Laajasaloon. Tappiostaan huolimatta Kultsu pelasi yhden kauden parhaimmista otteluistaan.

Ottelunjälkeen valmentajat Heimo Borgström ja LPS:n Tero Viheriäranta antoivat tunnustuksen toistensa joukkueille erittäin tasaisesta ottelusta ja totesivat helteen puristaneen ottelun loppua kohti mentäessä mehut pelaajista.

Kultsun seuraava kotiottelu on sunnuntaina 26.7., kun vieraaksi saapuu GrIFK Kauniaisista.