otteluohjelma
tulokset
tilastot
futsal
otteluraportit
nousukarsinnat
harjoitusohjelma
arkisto

Arkisto >>> Etelä-Saimaa 10.12.2008

Kultsu luottaa kakkosessa omiin ja idän täsmähankintoihin

Heimo Borgström jatkaa Kultsun valmentajana ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Kultsu hakee vahvistuksia Venäjän suunnalta, jos talous vain antaa varaa hankintoihin.

JOUTSENO. Kakkosdivisioonatasolle jalkapallossa palannut FC Kultsu lähtee ensi kauteen pääosin samalla runkoryhmällä, jolla se juhli kauden päätteeksi nousua.

Kultsun valmentajana jatkaa Heimo Borgström, joka oli FC Kultsun uuden puheenjohtajan Mikko Litmasen mukaan seuran ensisijainen vaihtoehto joukkueen uuden nousun vetäjäksi.

- Hyvä, että saatiin Böri suostuteltua maakunnan jalkapallon ykkösjoukkuetta johtamaan, hän saa hyvät puolet pelaajista esiin, Litmanen korostaa.

Syksyn pelaajamarkkinoiden anti oli varsin vaatimatonta Kultsun osalta. Joonas Virolainen palaa PEPO:sta takaisin, mutta muuten joukkuetta vahvistetaan ensi vuoden puolella venäläisillä täsmähankinnoilla.

- Jos vain talous antaa myöten, niin listalla on toppari ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja, ehkä kolmaskin vahvistus olisi vielä tarpeen. Aika pitkälle nimetkin on jo katsottu valmiiksi, Heimo Borgström sanoo.

Borgström luottaa venäläisiin pelaajavahvistuksiin.

- Ainakin meillä venäläiset pelaajat ovat olleet erittäin urheilullisia kavereita ja kovia vahvistuksia, Borgström kiittelee.

Kultsussa viime kesänä pelannut hyökkääjä Sergei Afanasjev palaa joukkueeseen malliskuun loppuun mennessä.

Lappeenrantaan kotiutunut Aleksander Komov jatkaa myös joukkueessa. Kakkosvalmentajana viime vuonna vaikuttaneen Stanislav Jourgulevitshin tilanne on vielä vielä auki.

Kultsun vahvana säilyneen juniorityön merkitys näkyy joukkueessa vahvasti.

- 21 harjoitusryhmän 28 pelaajasta on Kultsun omia kasvatteja, Heimo Borgstöm korostaa. Kultsu tavoitteli omista kasvateista takaisin raitapaitaan Joensuun Jipossa ykkösessä pelaavaa topparia Tuomas Korpelaa, mutta Borgströmin mukaan Korpelan opinnot pitävät vielä miehen Joensuussa.

- Omista junioreista nostetaan neljä uutta mukaan harjoitusrinkiin ja Imatralta tulevat Tero Kosunen ja Iiro Härkönen mukaan harjoituksiin. Viime kesänä loukkaantuneista pelaajista Petri Ahola lopetti pelaamisen ja Jarkko Tervon jatkaminen on epävarmaa, Borgström kartoittaa joukkueen tilannetta.

Viime kesänä kesken kauden Kultsun avuksi tulleet 40 plus-osaston pelaajat Hannu Valtonen ja Juri Fräntilä eivät kuulu ensi kaudella joukkueen vahvuuteen.

- Tosin Hannu on pyytänyt päästä mukaan harjoituksiin ja on luvankin saanut, Heimo Borgström virnistää.

Kultsu joutuu ensi kesänä kakkosen etelä/A-lohkoon, joka koostuu pääosin pääkaupunkiseudun joukkueista.

- Helsingin joukkueethan ne ovat vanhastaankin sytyttäneet Joutsenossa niin joukkueen kuin yleisön, seuran puheenjohtaja Mikko Litmanen muistelee omia pelivuosiaan.

Litmasen mukaan seuran johdolle on tullut kyselyjä siitä, aikooko Kultsu pelata ensi kesänä Kimpisessä, kun Joutseno liittyy Lappeenrantaan ja Kultsusta tulee kaupungin korkeimmalla sarjatasolla jalkapalloa pelaava joukkue miehissä.

- Näkyvyyttä Kultsu tietysti haluaa nyt kakkosessa ja saattaa olla, että joku ottelu vaikka Kimpisessä pelattaisiinkin syksymmällä. Joutseno se kotikenttä nyt kuitenkin on, sanoo Litmanen.

Uusi nurmipinta Joutsenon kentälle on luvassa vuonna 2010.

Amiksen lämmitettävällä tekonurmella Kultsu tulee kuitenkin olemaan tuttu joukkue talven ja kevään mittaan.

- Nyt rakennetaan ensin pohjakuntoa futsalilla ja harjoituksilla Joutsenon kuplassa ja uudessa urheiluhallissa.

- Helmikuussa sitten aloitetaan Amiksella ja pyritään saamaan sinne paljon kovia harjoituspelejä, Heimo Borgström suunnittelee.

Ensimmäisen harjoitusottelunsa Kultsu pelaa helmikuun puolivälissä Kotkan hallissa KTP:n kanssa.


Heimo Borgström (vas.) puntaroi tulevaa kautta Kultsun klubilla yhdessä FC Kultsun uuden puheenjohtajan Mikko Litmasen kanssa.