otteluohjelma
tulokset
tilastot
futsal
otteluraportit
nousukarsinnat
harjoitusohjelma
arkisto

Ottelut >>> Raportit 2008

Su 12.10.2008 Kultsu FC - Fc Santa Claus

Kultsu FC nousi Kakkoseen


Joutseno parempi Rovaniemen FC Santa Clausia numeroin 5 – 2 (2 - 1).

Kultsu FC lunasti sunnuntaina 12.10. joutsenolaisten jalkapalloilun ystävien monivuotisen toiveen nousemalla Kakkoseen. Nousu varmistui vasta tässä karsintasarjan viimeisessä ottelussa.

Ottelu alkoi joutsenolaisten hienoisella hallinnalla. Pelikellon näyttäessä 12. minuuttia antoi Antti Heinonen hyvän syötön Sergey Afasnayeville, joka tykitti lähietäisyydeltä kotijoukkueen 1 – 0 –johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Kultsulle tarjoutui perätysten kolme kulmapotkua, mutta etumatkaa ei näistä erikoistilanteista päästy tekemään. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella aina 40. min asti. Nyt asialla oli taas sama kaksikko kuin avausmaalissa, mutta nyt Afasnayev syötti ja Heinonen maalasi. Minuuttia myöhemmin FC Santa Claus pääsi kaventamaan taukonumeroiksi 2 – 1.

Toinen jakso alkoi taas kotijoukkueen painostuksella. Jaksoa ehdittiin pelata viitisen minuuttia kun Jani Saarinen siirsi joutsenolaiset 3 – 1 –johtoon. Ajassa 74 min Kultsulle tarjoutui taas kolmen peräkkäisen kulmapotkun suma samoin tuloksin kuin ensimmäisellä jaksolla. Tästä kuusi minuuttia myöhemmin Anssi Hämäläinen kasvatti isäntien johdoksi jo 4 – 1. Otteluaikaa ollessa jäljellä kolme minuuttia, pääsivät vieraat kaventamaan numeroiksi 4 – 2. Jani Saarinen kuittasi minuuttia myöhemmin rovaniemeläisten kavennuksen viimeistelemällä lopputulokseksi 5 – 2.

Loppuvihellyksen jälkeen elettiin vielä jännittäviä hetkiä. Sarjanousu ei nimittäin ollut pelkästään omasta voitosta kiinni. Samaan aikaan nousua tavoitteleva Joensuun FC Riverball pelasi vielä oman karsintaottelunsa viimeisiä minuutteja Vaajakoskea vastaan. Lopputuloksena Kultsu FC ja joensuulaiset päätyivät kolmeen karsintapisteeseen ja samaan maalieroon, mutta joutsenolaisilla oli enemmän tehtyjä maaleja. Niinpä sarjanousu oli iloinen tosiasia, ja ensi kaudella Joutsenon viheriöllä pelataan Kakkosta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joutsenolaisvalmentaja Heimo Borgström oli tyytyväinen: ”nyt pelasimme tasoistamme peliä, useampiakin maaleja olisi voitu tehdä – sen verran hyviä maalipaikkoja joukkueellamme oli. Olen erittäin tyytyväinen joukkueemme kauden suoritukseen. Lähdimme keväällä Kolmoseen uudistuneella joukkueella ensin tavoitteena sarjapaikan varmistaminen. Kesän sarjatauolla asetimme uuden tavoitteen – nousun sarjaporrasta ylemmäksi. Tämä unelma on nyt toteutunut”. Rovaniemeläisten valmentajan mielestä FC Santa Claus ei pystynyt aivan tasoiseensa suoritukseen, mutta toisaalta heillä ei ollut otteluun lähdettäessä paineita, sillä sarjanousu oli varmistettu jo kahdessa aiemmassa karsintaottelussa.

Kultsu FC juhlistaa sarjanousuaan lauantaina 18.10. klo 14:00 Joutsenon torilla, jossa tarjolla on musiikkia ja kahvia.
Pientä raporttia tapahtumasta löydät täältä.

Yhteenveto:

12 min. 1-0 Sergey Afasnayev
40 min. 2-0 Antti Heinonen
43 min. 2-1 Ville Ylipaavalniemi
55 min. 3-1 Jani Saarinen
80 min. 4-1 Anssi Hämäläinen
87 min. 4-2 Ville Ylipaavalniemi
88 min. 5-2 Jani Saarinen


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#4 Jani Rikka
#7 Aleksandr Komov
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#14 Hannu Valtonen
#16 Ilkka Kettunen
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#20 Aku Rouvinen

Vaihtopelaajat:
Anssi Hämäläinen, Marko Kaila, Jani Saarinen, Aku Korhonen, Aklilu Laitinen


Su 5.10.2008 FCV - Kultsu FC

FC Vaajakoski oli vakuuttava kotikentällään.
FCV - Kultsu FC 7 - 2 (2 - 0).

Puitteet mainiolle jalkapallo-ottelulle olivat hyvät; sää oli mainio (aurinkoa ja 10 astetta lämmintä), kenttä hyvässä kunnossa ja katsojiakin mukava määrä (parisen sataa).

Peli alkoi FCV:n vahvalla painostuksella. Nopeat vaajakoskelaiset loivat heti alussa vaarallisia paikkoja saaden muutaman kulmankin. Ja reilun 5 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue meni 1-0 johtoon. Kultsu ei saanut kunnollista otetta peliin ja n. 10 minuutin kohdalla kotijoukkue tekikin 2-0 hienosta läpisyötöstä, eikä Kultsun maalivahdilla ollut mahdollisuuksia.
Tämän jälkeen Kultsukin alkoi saada otetta peliin ja peli tasoittui. Puolen tunnin pelin jälkeen oli Kultsun ekan puoliajan vaarallisin tilanne, missä maali oli todella lähellä. Kulmapotkusta Kultsun pelaaja pääsi puskemaan, mutta FCV:n hyvin pelannut maalivahti pelasti tilanteen. Molemmilla oli muutama maalintekopaikka, mutta hyvässä syysvireessä olleet maalivahdit pitivät maalinsa lopun jaksoa puhtaana.
Puoliajalle mentiin noissa 2-0 lukemissa.

Toisen jakson Kultsu aloitti niin kuin pitikin; hyvällä painostuksella saatiin painetta vaajakoskelaisille, jotka joutuivat rikkomaan kultsulaisia ja 50 minuutin kohdalla tuli vapaapotku reilusta 25 metristä. Pallon taakse asettui Aleksanr Komov ja Allu antoi tykin puhua; upea veto yläkulmaan jätti FCV:n molarin vaille mitään mahdollisuuksia. Maali oli sen verran komea, että se sai vieressäni olleilta vaajakoskelaiskannattajiltakin hyväksynnän - Gååååål!!!
Tästä vaiheessa näytti hyvältä ja Kultsu sai tietenkin draivin päälle. Kultsu alkoi painamaan hyökkäyksiä kohti FCV:n maalia, mutta 56 minuutilla pallon menetys ja FCV:n hyökkääjä vei Kultsun puolustuksen kebab-kioskille ja veti alakulmaan 3-1. Hirvee virhe, mikä näin myöhemmin oli Kultsun selvästikin ottelun kulminaatiopiste. Se napsautti joukkueen henkisen selkärangan eli uskon voittoon!
Neljä minuuttia myöhemmin sama ukko vei FCV:n jo 4-1 johtoon. Mutta selvästä johdosta huolimatta FCV:n pelikuri ja motivaatio oli kohdallaan. Se ei ruvennut varmistelemaan, vaan nopeat vaajakoslelaiset olivat alvariinsa Kultsun puolustuksen kiusana. 63 minuutilla tilanne oli jo 5-1 ja Kultsun pelaajilta oli usko mennyt. Sama oli tilanne katsomossakin. FCV:n vahva esitys ei jättänyt selittelyille sijaa.
Loppu oli pelailua ja päätösvihellykse odottamista, vaikka maaleja mätettiin vielä kolme (3)! FCV teki 82 min. 6-1 ja kaksi minuuttia myöhemmin 7-1. Allu teki vielä kosmeettisen maalin 86 minuutilla, eli loppulukemiksi 7-2.

Päätös vihelluksen jälkeen samalla penkillä istunut vanhempi herra kysäisi, että "oliko Kultsu parhaalla joukkueella matkassa?" Tähän ei ollut paljoo selittelemistä. Aina välillä tulee takkiin, mutta että näin paljon - huh-huh. That's life, mut kyllä loppuun saakka pitäis pelata, etenkin karsinnoissa, missä mikään ei ole vieläkään (!) varmaa - siis teoriassa.

Viimeinen karsintapeli sunnuntaina 12.10.2008 klo 14, jolloin Joutsenon keskuskentän nurmelle tulee nousunsa jo varmistanut FC Santa Claus Rovaniemeltä.

Raportin on kirjoittanut pitkänlinjan Kultsu fani _aM_

Yhteenveto:

7 min. 1-0 Tomi Karlstedt
11 min. 2-0 Jarmo Leskinen
50 min. 2-1 Aleksandr Komov
56 min. 3-1 Jarmo Leskinen
60 min. 4-1 Jarmo Leskinen
63 min. 5-1 Mikko Sorsakivi
82 min. 6-1 Ville Antila
84 min. 7-1 Toni Sivonen
86 min. 7-2 Aleksandr Komov


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#4 Jani Rikka
#7 Aleksandr Komov
#8 Juri Fräntilä

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#14 Hannu Valtonen
#16 Ilkka Kettunen
#13 Aklilu Laitinen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#21 Anssi Hämäläinen

Vaihtopelaajat:
Anssi Kivistö, Marko Kaila, Aku Rouvinen, Aku Korhonen


Su 28.9.2008 Kultsu FC - SC Riverball

Kultsulle niukka avaustappio Kakkosen nousukarsintasarjassa Kultsu FC - SC Riverball: 0 - 1 (0 - 0).

Kultsu FC:n Kakkosen nousukarsinnat alkoivat pienellä takaiskulla, kun Joensuunlainen SC Riverballa kävi viemässä pisteet mukanaan tasaisen jännittävän ottelun päätteeksi. Joutsenolaiset hallitsivat ensimmäisen jakson alkua hienokseltaan, loppupuolella painopiste siirtyi vieraille edullisemmaksi; esimerkiksi pallo kolahti pari kertaa Kultsun maalitolppaan. Vierailla oli mahdollisuus siirtyä jo ensimmäisellä jaksolla johtoon, kun pallo osui tahattomasti joutsenolaispelaajan käteen rangaistusalueella aivan päätyrajan tuntumassa. Kultsun maalivahti Mikko Kaartinen torjui kuitenkin rangaistuspotkun upeasti. Tuolle mentiin 0 - 0 -tilanteessa, mikä kuvasi ottelun tasaisuutta.

Kun ottelu oli edennyt 52. minuutille, onnistui joensuulaispelaaja harhauttamaan Kultsun puolustuksen ja pääsi siirtämään vieraat 0 - 1 -johtoon. Tästä neljä minuuttia myöhemmin pääsi Kultsun Sergey Afasnayev vetämään lähietäisyydeltä kohti maalia. Tilanne jatkui kulmapotkuksi, jonka vieraat putsasivat väljemmille vesille. Pelikellon näyttäessä 64. min, pääsi Kultsun Antti Heinonen tykittämään. Aleksander Komov pääsi vielä yrittämään jatkotilanteesta tasoitusta joensuulaismaalivahti sai viime tingassa pallon hyppysiinsä. SC Riverball otti aktiivisella pelillään palloa hanakasti haltuunsa ja oli toisella jaksolla aktiivisempi joukkue. Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana joutsenolaisilla oli vielä pari hyvää tasoituspaikkaa, mutta pelikello kävi armotonta tahtiaan. Niinpä tasainen ja jännittävä ottelu päättyi vieraitten 0 - 1 -voittoon.

Karsinnat jatkuvat seuraavasti: su 5.10. FC Vaajakoski - Kultsu FC, su 12.10. Kultsu FC - FC Santa Claus.

Yhteenveto:


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#13 Andrey Politchev
#8 Juri Fräntilä
#11 Anssi Kivistö (79min - #21 Anssi Hämäläinen)

Keskikenttä:
#16 Ilkka Kettunen (45min - #15 Antti Heinonen)
#14 Jani Saarinen (70min - #20 Aku Rouvinen)
#7 Aleksandr Komov
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila (67min - #18 Stanislav Yurgulevits)

Vaihtopelaajat:
Anssi Hämäläinen, Aglilu Laitinen, Aku Rouvinen, Antti Heinonen, Aku Korhonen, Stanislav Yurgulevits


La 13.9.2008 MiKi - Kultsu FC

Kultsulle rutiini voitto Fc Villisioista numeroin 4 - 0 (2 - 0) ja Kaakkois-Suomen Kolmosen lohko voitto.

Puolipilvisen aurinkoinen lauantai-iltapäivä oli saanut ihan mukavasti väkeä lehtereille kun tarjolla oli Kolmosdivarin Kaakkois-Suomen piirin viimeisen sarjakierroksen ottelu. Ottelu alkoi aika mukavasti kun Aki Seppälä väänsi avausmaalin Kultsulle. Sen jälkeen Villisikojen A-P Heikkiselle tuli hyvä maalintekopaikka, mutta aivan valmista ei tullut. Kun Villisioille tarjottiin ja ei kelvannut niin loppujenlopuksi siinä kävi sitten niin ohraisesti, että Villisioille kelpasi maalinteko, valitettavasti tuo maali oli vaan väärä. Hannu Valtosen antama kulmapotku meni heidän pelaajastaan maaliin ja Kultsu siirtyi ottelussa 2-0 johtoon ennen taukoa. Hetkeä myöhemmin Kultsu sai vielä rangaistuspotkun, mutta sen Kultsun maalitykki Sergey Afasnajev laukoi päin Villisikojen maalivahtia Eero Sorsaa.

Toisella puoliajalla Kultsu jo nautiskeli Jani Saarisen viimeistellessä hyvän syöttelyn päätteeksi numeroihin 3-0. Kun Villisikojen vapari viidestä metristäkään ei onnistunut niin Sikojen toivo alkoi mennä. Loppuun vielä Antti Heinonen vapautti Anssi Hämäläisen karkuun ja teki lopputulokseksi 4-0 näyttävän läpiajon päätteeksi.

Kultsulle siis lohko voitto, ja paikka kakkosen karsintoihin. Kultsu jatkaa pelejään ensi viikon sunnuntaina 28.9 klo: 15.00, jolloin ensimäisessä karsintapelissä Kultsu saa vieraita Joensuusta, kun SC Riverball saapuu Joutsenon keskusketälle.

Yhteenveto:

1-0 4 min. Aki Seppälä
2-0 28 min. oma maali
3-0 50 min. Jani Saarinen
4-0 88 min. Anssi Hämäläinen


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#4 Jani Rikka
#8 Juri Fräntilä
#2 Petri Turunen

Keskikenttä:
#13 Aki Seppälä
#14 Hannu Valtonen
#7 Aleksandr Komov
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Anssi Hämäläinen, Jani Saarinen, Aglilu Laitinen, Aku Rouvinen, Petri Turunen, Antti Heinonen, Aku Korhonen


La 13.9.2008 MiKi - Kultsu FC

Kultsu vankisti johtoaan kaakon kolmosessa, kaatamalla haastaja joukkueen MiKin numeroin 3 - 4 (1 - 2).

Molempien puoliaikojen alut olivat savolaiseten kauraa, mutta eipä ollu pojista niittäjiksi. Kultsun mainio puolustus ja hyvin maalilla pelannut Aku Korhonnen hoitivat leiviskänsä. Noiden painostuksjaksojen jälkeen peli tasottui ja Kultsu sai otetta peliin.

Ja niinhä siin sit kävi, et Kultsun roteva hyökkääjä Marko "Make" Kaila 17 minsan kohdalla anasti misujen puolustukselta pallon ja niittasi 0 - 1. Kissoilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyökätä ja se tuotti tulosta 30 min. kohdalla kun J-M Murtonen tasoitti sinällään upealla vedolla. Ennen taukoa (40 min.) Tuomas "Tupe" Tervo teki vaparin jälkitilanteesta Kultsulle taukojohdoksi 1 - 2.

Toinen puoliaika alkoi - kuten aiemmin mainitsikin - Kissojen hirmuisella painostuksella, mikä sitten tuotti tulosta 66 min., kun Kokko pääsi tuikkaamaan tasoituksen, 2 - 2. Kultsu pääsi kesken Kissojen painostuksen vastahyökkäykseen, jonka tuloksen oli Tupen toinen maali ajassa 74 min, 2 - 3 Kultsulle. Tuossa maalissa Kissojen maalivahdille - ehkä hieman - sattui arviointivirhe. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin (81 min.) Aleksandr "Allu" Komov hieno veto upposi MiKin maaliin - 2 - 4 -ja peli näytti olevan siinä. Mutta kattia kans, Kissat saivat hirveän viimeisen vaihtee ja muutama minuutti myöhemmin (84 min.) MiKin Kosunen kavensi lukemiin 3 - 4. Ei tälle matsille olis jännempää loppua voinutkaan olla ... lisäaikaa pelattiin ehkä 3 minsaa, mutta lisämaaleja ei tullut ja Kissat olivat ulkona Kaakon Kolmosen voittokahinoista ja Kakkosen nousukarsinnoista. Ottelun loppupuolella molemmilla joukkueilla oli parin lisämaalin paikka, mutta kehno viimeistely ja/tai epäonnistuminen estivät lisämaalit.

Lisäksi alkoi kuulua tuttua kenkien ja säärien kopinaa, pientä painia, miestä hihassa jne. tällaiseen Suuria Tunteita herättävään otteluun kuuluvaa. Kultsulle tuli 5-6 keltaista Mikille 3-4; tuomarin painotus luonnollisesti kotijoukkueelle edullisempi, mut niinhä se useimmiten taitaa olla.

Kultsu jatkaa pelejään ensi viikon lauantaina Joutsenossa, kun sarjan päätöskieroksella Kultsun vieraaksi saapuu Fc Villisiat Elimäeltä.

Yhteenveto:

0 - 1 17 min. Marko Kaila
1 - 1 30 min. Juha-Matti Murtonen
1 - 2 40 min. Tuomas Tervo
2 - 2 66 min. Teemu Kokko
2 - 3 74 min. Tuomas Tervo
2 - 4 81 min. Aleksandr Komov
3 - 4 84 min. Lauri Kosunen


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#31 Aku Korhonen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#4 Jani Rikka
#7 Aleksandr Komov
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#21 Jani Saarinen
#16 Ilkka Kettunen
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Anssi Hämäläinen, Stanislav Yurgulevits, Aglilu Laitinen, Aku Rouvinen, Petri Turunen


Pe 5.9.2008 Kultsu FC - PePo

Kultsu FC ja PePo tasasivat pisteet lukemin 1 – 1 (0 - 0), tunteita nostattaneessa kärkikamppailussa.

Kultsu Fc ja PePo ottivat mittaa toisistaan tunnelmaltaan kuumana perjantai-iltana ja katsomoriveille oli ahtautunut kauden ennätysyleisö(n. 300 maksanutta katsojaa). Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista vääntöä ja erityisesti Aki Seppälä oli pirteällä pelipäällä saaden muutaman tilanteen, mutta kaikista kovin paikka tuli PePo:lle n. 22min. kohdalla. Pallo pomppi kuin flipperillä, ja saatiin se maaliviivalle astikkin, mutta vain Kultsun puolustaja Kivistö oli maalin esteenä. Kultsun onneksi PePolaisten jalat eivät ihan toimineet oikein ja maali jäi syntymättä.

Kultsun ja PePon peli jatkui toisella puoliajalla tasaisena, saattoi olla, että PePo loi suunnilleen puolisentoista paikkaa Kultsun yhtä vastaan noin prosentuaalisesti. Lopulta 15min. ennen ottelun loppua. Kentälle vaihdosta tullut pelaaja/valmentaja Stanislav Yurgulevits otti hyökkäysalueella pallon rauhallisesti haltuun, ja antoi loistavan vapauttavan syötön Aleksander Komov:lle, joka oli yksin läpi. Pari harhautusta ja PePon maalilla "torjunut" Vento oli maalillaan ihan pihalla ja Allulla oli helppo työ siirtää Kultsu 1 - 0 johtoon. Kultsulaisten harmiksi PePo sai kuitenkin painetta Kultsun maalille ja onnistui lopulta tasoittamaan ottelun kahdeksan minuuttia ennen loppua. Loppupeliä hieman ihmetytti noin seitsemän minuutin lisäaika, koska mitään sen kummempia loukkaantumisia ei ollut. Kultsu pysyy sarjajohdossa tämänkin pelin jälkeen. Sarjapaikka on kuulemma tarkoitus säilyttää, mutta kultsulaiset yrittävät silti voittaa loput pelit. Sitten tulevat eteen mahdolliset karsintapelit. Nousu voi olla mahdollinen, mutta mennään askel kerrallaan.

Kultsu matkaa kauden viimeisen vieraspeliin Mikkeliin Kissojen vieraaksi ensi lauantaina. Ottelu pelataan 13.9 klo: 15.00 Mikkelin Urheilupuistossa.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#18 Petri Turunen
#13 Andrey Politchev
#7 Juri Fräntilä
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#21 Anssi Hämäläinen
#14 Hannu Valtonen
#4 Aleksander Komov
#6 Tuomas Tervo "C"
#8 Aki Seppälä

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Jani Saarinen, Riku Nurkka, Stanislav Yurgulevits, Aglilu Laitinen, Aku Korhonen


La 29.8.2008 Kultsu FC - Sudet

Kultsu FC Susia parempi 1 – 0 –tuloksella loppua kohti kuumenneessa ottelussa.

Kouvolan Sudet saivat huomata joutsenolaiset toisen kerran paremmakseen joukkueiden toisessa kauden kohtaamisessa. Ottelun ainokaisesta osumasta vastasi 33. minuutin kohdalla konkarikaksikko Hannu Valtonen ja Juri Fräntilä. Valtonen antoi erinomaisen kulmapotkun, jonka Fräntilä jatkoi Susien maaliverkon perukoille. Ottelussa nousi varsinaisia pelitapahtumia näkyvämmäksi tuomarilinjan muuttuminen löysähköksi toisella jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla tuomariston toiminta piti ottelun hyvin kontrollissa. Toisella jaksolla useat rikkeet jäivät tuomitsematta. Tämä johti tunteiden kuumenemiseen molempien joukkueiden leirissä. Joutsenolaispelaajista saivat Sergey Afasnayev ja Ilkka Kettunen kumpikin kaksi varoitusta, mikä aiheutti luonnollisesti molemmille pelaajille komennuksen suihkuun ja huilaamiseen seuraavassa sarjaottelussa. Toisen jakson puolenvälin paikkeilla Kultsun valmentaja Heimo Borgström turhautui syystäkin tuomariston toimintaan ja kommentoi sitä kuuluvasti. Seurauksena oli komennus katsomon puolelle; tämä johtui osaltaan tuomariston herkkänahkaisuudesta.

Seuraavan kerran Kultsu FC nähdään kotonaan jo perjantaina 5.9., kun vieraaksi saapuu jo ennalta jännittäväksi arvioituun paikallisotteluun PePo. Ottelu alkaa normaaliaikataulusta poiketen jo klo 18.00.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#18 Petri Turunen
#5 Tuomas Hokkanen
#4 Jani Rikka
#8 Juri Fräntilä

Keskikenttä:
#16 Ilkka Kettunen
#14 Hannu Valtonen
#8 Aleksander Komov
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Mikko Koistinen, Jani Saarinen, Riku Nurkka, Toni Borgström, Antti Heinonen


Ke 26.8.2008 TsV - Kultsu FC

Kultsu otti Taipalsaarelta pisteet toistamiseen, tällä kertaa lukemin 0 - 5 (0 - 4).

Ensimmäinen puoli tuntia oli ihan yhtä maalia, Kultsun piti pelitemmon yllä ja pallon omillaan, jättäen Veikot vaille mahdollisuuksia. Kultsun peli oli nautittavaa katseltavaa, ja pelaajien peli-ilo oli silmiinpistävää. Ehkä "uusien" vahvistuksien Fräntilän Jurin ja Komovin Allun vaikutus koko joukkueeseen oli havaittavissa.

Kultsun vaihtojen (2) myötä TsVeekin sai pelin juonesta kiinni ja sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita Kultsun maalille, mutta hyvin maalilla pelannut Mikko Kaartinen hoiti loput. (lisäksi aivan pelin lopussa "päivän pelastus" - huiman hieno "made my day"-torjunta!)

Kaiki ensimmäisen puoliajan maalit tulivat erikoistilanteist:
5 min. 0-1 Sergey rp.
8 min. 0-2 Fräntilän Juri kulmapotkusta
15 min. 0-3 Kailan Marko, ja taas hyvin annetusta kulmapotkusta
20 min. 0-4 Hoki Hokkanen kulman jälkitilanteesta

Toisella puoliajalla pelin tempo laski jonkin verran ja muuttui ajoittain vaaralliseksikin tuomarin ailahtelvan linjan vuoksi. Ottelu ehti vanheta noin 60 minuuttia, kun Kaakon Kolmosen maalitykki Sergey Afasnayev haisteli Veikkoijen puolutuksen poikittais syötön ja pääsi katkolle. Sergey yksin läpi, maalivahti kahville ja se oli siinä (0-5)! Tämän jälkee ottelu olikin lähinnä pelaillua. TsV hyökkäsi neljälle, ja puolusti kuudella pelaajalla ja keskytti vastaiskuihin. Kultsu sai hyvin pidettyä palloa ja toimitettua sitä Veikkojen maalille, mutta ottelussa ei kuitenkaan enempään maaleja nähty, joten pisteet lähtivät Kultsun mukana Joutsenoon lukemin 5 - 0.

Erikoismaininnan ansaitsee ottelun ajankohta ja paikka. Ottelu alkoi kello 19.00 ja pimeys oli havaittavissa jo ensimmäisen puoliajan lopulla. Ja kun taipalsaarella kentän valaistus ei ole toteutettu kuin "puolivaloilla", niin oli jo ottelun päätyttyä hyvin hyvin pimeää...! Ottelu saatiin kuitenkin pelattua, eikä kukaan (ainakaan Kultsulaisista) eksynyt, joten ensi lauantaina on taas iskukykyinen joukku jalkeilla, kun Sudet Kouvolasta saapuu Joutsenoon Kultsun vieraaksi.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#8 Juri Fräntilä
#5 Tuomas Hokkanen
#4 Jani Rikka
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#21 Jani Saarinen
#14 Hannu Valtonen
#8 Aleksander Komov
#6 Tuomas Tervo "C"
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Mikko Koistinen, Ilkka Kettunen, Aku Rouvinen, Riku Nurkka, Toni Borgström, Antti Heinonen


Pe 22.8.2008 Kultsu FC - VoPpK

Kultsu palasi voittojen tielle. VoPpK kaatui lukemin 2 - 0 (0 - 0).

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasaista vääntöä, ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta maaleja ei kummaltakaan joukkueelta nähty, joten puoliajalle lähdettiin lukemissa 0 - 0.

Toiselle puoliajalle Kultsu oli suorittanut kaksi pelaaja vaihtoa, kentälle tulivat Marko Kaila hyökkäykseen ja Antti Heinonen laitapelaajaksi, joista varsinkin Heinonen oli tänään maittavalla peli päällä.
Kultsu siirtyi ottelussa 1 - 0 johtoon, ku oikeassa laidassa vaihteeksi pelannut Nurkka keskitti ja löysi takakulmalle nouseen Hokkasen, joka sijoitti pallon takuu varmasti Voikkaan maalivahdin ohi. Toinen maali syntyi ottelun loppu puolella, kun oli jo Kultsun yhdeksäs kulma ottelussa. Vanhaan tapaa Hannu Valtonen antoi kulman, ja tällä kertaan pallon maalin jatkoi pakin paikalta tilanteeseen noussut Anssi Kivistö. Nämä olivat päätös lukemat ja pisteet jäivät Joutsenoon lukemin 2 - 0.

Kultsun pelit jatkuvat jo tiistaina 26.8, kun Kultsu matkaa Taipalsaarelle Veikkojen vieraaksi.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#8 Juri Fräntilä
#5 Tuomas Hokkanen
#4 Jani Rikka
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#21 Jani Saarinen
#14 Hannu Valtonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#10 Riku Nurkka

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#20 Aku Rouvinen

Vaihtopelaajat:
Mikko Koistinen, Ilkka Kettunen, Marko Kaila, Petri Turunen, Anssi Hämäläinen, Antti Heinonen


Ke 13.8.2008 SavU - Kultsu FC

Kultsun hengettömällä esityksellä ei pisteitä Rantakylästä irronnut. Pisteet SavU:lle numeroin 3 – 0 (1 – 0).

Matsi alko kotijoukkueen painostuksella, joka tuotti tulosta n. 7 min paikkeilla kun kotijoukkueen mainio Mikko Mutka keskitti vasemmalta Kultsun puolustuksen keskeltä boxiin ja paikalla ollut Pasi Immonen junttasi vastustamattomasti 1-0.

Kultsu ei oikein päässyt matsiin mukaan koko ensimmäisellä puoliajalla. Joukkueella oli muutamia paikkoja, muttei saanut niistä maaleja. Vasta viimeisen vartin aikana Kultsu sai ottelua hallintaansa, mutta ekan puoliajan vaarallisimmat maalipaikat tulivat kuitenkin SavU:lle Kultsun puolustuksen ollessa vähän väliä helisemässä SavUn nopean Mutkan kanssa. Kultsu maalivahti hoiti kuitenkin leiviskänsä näissä tilanteissa.

Toisen puoliajan alussa asialla oli sama parivaljakko Mutka-P.Immonen ja maalikin oli ensimmäisen tosinto; Mutka karkas Kultsun puolustukselta ja pallo boxiin Immoselle ja Gooooooooooooll!!! (2-0).

Kultsu painoi toisen jakson lopun päälle kuin yleinen syyttäjä - mutta ilman tulosta. Ja niin kuin aina, toinen joukkue iskee vastahyökkäyksestä; P.Immosen jouduttua vaihtoon joutui Mutka tekemään maalin ihan itse. Kultsun puolustus ja maalivahtikin jäivät nuolemaan näppejään kun taituri Mutka harhautusten jälkeen teki loppulukemat 3-0.

Ei ihme, että Mutka valittiin kotijoukkueen parhaaksi ja Kultsusta Rikan Jani.
Kuvaavaa koko pelille oli huonojen syöttöjen suuri määrä - ottelu muistutti enempi potku- kuin jalkapalloa.

Seuraavaksi Kultsu kohtaan vasta ensi viikon perjantaina Voikkaan Potkupallo Kerhon, jolloin olisi palattava taas voitto kantaan.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#13 Anssi Hämäläinen
#10 Riku Nurkka
#4 Jani Rikka
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#14 Hannu Valtonen
#6 Tuomas Hokkanen "C"
#8 Toni Borgström

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Mikko Koistinen, Ilkka Kettunen, Aku Rouvinen


Pe 8.8.2008 Kultsu FC - HaPK

Kultsun tahmea alku vaihtui reiluun voittoon Haminasta
lukemin 4 – 0 (1 – 0).

Viime perjantaina Kultsun vieraaksi saapui Haminan Pallo-Kissat ärhäköiden sadekuurojen saattelemana. Katsojia oli saapunut säästä huolimatta katsomon katoksen täydeltä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt haminalaisten voittoon, joten joutsenolaiset janosivat voittoa. Ottelun ensimmäinen jakso oli joutsenolaisten puolelta vaisuhkoa. Hamina pelasi alusta asti täydellä innolla. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä tuli vasta 34. minuutilla, kun haminalaisilla ei ollut Kultsun Sergey Afasnayevin pysäyttämiseksi muuta keinoa, kun rikkoa häntä rangaistusalueella. Rikkomuksesta tuomitun rangaistuspotkun Sergey veti kokemuksella verkon perille, ja ottelu sai 1 – 0 –lukemat.

Erätauolla valmentaja Heimo Borgström antoi joukkueelleen uudet eväät, ja niinpä toiselle jaksolle tuli piristynyt joutsenolaisjoukkue. 54. minuutin kohdalla syntyi ottelun seuraavaa maali. Huippuvireessä oleva konkari Hannu Valtonen antoi vaparista komean kaaripallon haminalaismaalin takatolpan viereen ja pallo löysikin tiensä suoraan maaliin ja Kultsu siirtyi 2 – 0 –johtoon. Ottelun luonne alkoi muuttua isännille edullisemmaksi. Seuraava maali syntyi 72. minuutin kohdalla, kun komean syöttökuvion päätteeksi Antti Heinosen keskitys löysi takatolpalta Sergey Afasnayevin joka kasvatti isäntien johdoksi jo 3 – 0. Ottelun komein maali nähtiin kuitenkin ottelun 77. peliminuutilla, kun Marko Kaila ei jättänyt vastustajan maalivahdille mitään mahdollisuuksia. Laidasta tullut syöttö itselleen ilmaan haltuun ja siitä puolivollikasta veto suoraan etu ylänurkkaan! Ja taululle lukemat 4 - 0. Ottelussa ei enempään maaleja nähty, joten pisteet jäivät Joutsenoon lukemin 4 - 0.

Ottelun jälkeen valmentaja Borgström totesi, että ensimmäinen jakso oli joukkueelleen tahmeahko, ja että vieraat pelasivat yritteliästä peliä alusta loppuun asti. Hän oli kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen: ”se, että oma maali pysyi puhtaana, oli joukkueelta hieno suoritus”. Seuraavaksi Kultsu matkaa ensi keskiviikkona 13.8 Mikkeliin Rantakylään SavU:n vieraaksi. Puolestaan seuraavan kerran Kultsu FC nähdään kotiottelussa kun vieraaksi saapuu Voikkaan Potkupallo Kerho 22.8.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#18 Petri Turunen
#5 Tuomas Hokkanen (79min - #7 Mikko Koistinen)
#4 Jani Rikka
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#14 Hannu Valtonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#21 Jani Saarinen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev (75min - #8 Toni Borgström)
#10 Riku Nurkka (50min - #9 Marko Kaila)

Vaihtopelaajat:
Mikko Koistinen, Aglilu Laitinen, Toni Borgström, Marko Kaila


La 2.8.2008 Purha - Kultsu FC

Kultsu FC ja Purha tasasivat pisteet Kaakon Kolmosen taisaisessa kärkikamppailussa lukemin 2 - 2 (2 - 1).

Kolmosen Kaakkois-Suomen lohkon kärkikamppailu pelattiin lauantaina 2.8. Inkeroisissa, kun kotijoukkue Purha sai vieraakseen Joutsenon punamustapaidat. Koko ottelun ajan peli oli reipasta ja tasaista; molemmilla joukkueilla oli varsin tasaisesti hyviä hyökkäyksiä, ja vastaavasti puolustus- ja maalivahtityöskentely oli molemmin puolin tarkkaa. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli Kultsun kannalta harmillisesti, kun hyvin pelannut maalivahti Mikko Kaartinen joutui 21. minuutin kohdalla torjumaan pallon eteen. Tästä Purha pääsi pistämään pallon maaliin vieden isännät 1 – 0 –johtoon. Kotijoukkueen johtoa ehti kestää vain kuusi minuuttia. Huippuvireessä ja –kunnossa oleva Kultsun veteraanipelaaja Hannu Valtosen antama vapaa-potku löysi Tuomas Hokkasen, jonka puskumaali tasoitti ottelun tilanteeksi 1 – 1. Pelikellon viisarinheilahdettua 37. min kohdalle, teki Purha puoliaika numeroiksi 2 – 1.

Toista jaksoi ehti kulua yhdeksän minuuttia, kun Kultsun Sergey Afasnayevia rikottiin rangaistusalueelle pilkun arvoisesti. Sergey tasoitti varmaotteisesti tilanteeksi 2 – 2. Loppuaika pelattiinkin sitten tasaisen hyvää peliä puolin ja toisin. Näin Joutsenoon palattiin yksi sarjapiste mukana.

Ottelun jälkeen Kultsun valmentaja Heimo Borgström antoi tunnustuksen molemmille joukkueille erittäin hyvästä suorituksesta. Lopputulos ja pistejako oli hänen, joukkueiden ja varmaan yleisönkin mielestä erittäin oikeutettu. Tuomarikolmikko Räsänen, Seppälä ja Lillman työskentelivät erinomaisesti.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#4 Jani Rikka (67min - #7 Stanislav Yurgulevits)
#3 Tuomas Hokkanen
#13 Andrey Politchev
#11 Anssi Kivistö

Keskikenttä:
#10 Riku Nurkka (45min - #18 Petri Turunen)
#14 Hannu Valtonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#21 Jani Saarinen (73min - #8 Toni Borgström)

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#9 Marko Kaila (55min - #20 Aku Rouvinen)

Vaihtopelaajat:
Aku Rouvinen, Mikko Koistinen, Petri Turunen, Aglilu Laitinen, Toni Borgström, Stanislav Yurgulevits


Su 27.7.2008 STPS - Kultsu Fc

Kultsu Fc taisteli 2 - 2 tasapelin Savonlinnassa.

Sarjakärki Kultsu saapui joutsenolaisille aina niin pahaan Savonlinnan Kyröniemeen hieno Simpeleestä otettu kotivoitto alla.
STPS oli puolestaan sarjatauon jälkeen kokenut kirvelevän 2 - 1 tappion MiKi:lle, joten Savonlinnalaisilla oli varmista tarpeeksi lautausta otteluun.
Kevätkierroksen ottelu päättyi Kultsun voittoon lukemin 5 - 0. Tästä ottelusta Savonlinna on parantanut otteitaan huomattavasti, joten tiukka ottelu oli tiedossa.
Savonlinnan maalissa nähtiin kevätkierroksen Kultsua edustanut, ja sarjatauon aikana savonlinnaan siirtynyt Tero Nurmi.

Ottelu alkoi hienoisella Kultsun painostuksella, ja ottelun ensimmäinen maali syntyikin jo, kun ottelua oli pelattu vasta 3 minuuttia. Kultsun kulmapotkua asettui antamaan Toni Borgström. Keskitys kohti kotijoukkueen maalia, jossa hieman epävarmoja otteita esittäneen Tero Nurmen huolimaton nyrkkeily, ja pallo omaan maalin. Kultsu siirtyi 0 - 1 johtoon. Ottelu oli vanhentunut noin 13 minuuttia, kun hieman kyseenalaisen tilanteen seurauksena Kultsun puolustaja Anssi Hämäläinen sai katsella punaista korttia ja pallo vietiin pilkulle. STPS:n hyökkääjä ei erehtynyt, ja lukemat taululla olivat 1 - 1. Vajaalla pelannut Kultsu taisteli hyvin ja esti lisäosumien tulemisen, joten näissä lukemissa mentiin puoliajalle.

Heti toisen puoliajan alusta alkaen Kultsu pääsi hyvin peliin mukaan, ja siirtyikin ottelussa 1 - 2 johtoon. Savonlinnan kulman jälkeen maalilla pelaneen Mikko Kaartisen loistava avaus oikeaan laitaan vapaana olleelle Sergeylle. Sergeyn komea yksilösuoritus ja pallo varmasti maalin takanurkkaan. Kultsu oli siirtynyt vajaalla 1 - 2 johtoon.
Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin, kun ottelun varsinainen peliaika oli jo täyttynyt. STPS sai katkaistua Kultsun hyökkäyksen, ja lähtivät vasta hyökkäykseen. Syöttö puolustajan ja topparin välistä Saajalehdolle, joka oli täysin selvässä paitsiossa! Parin metrin etumatka riitti, ja Saikki ei näitä paikkoja montaa tarvitse. Pallo maalin ja ottelu oli 2 - 2. Ottelussa ei enempään maaleja nähty, ja pisteet tasattiin. Yksi piste on ihan hyvä saalis, lähes koko ottelun vajaalla pelanneelle vierasjoukkueelle. Mutta ottelusta jäi vain huono maku tasoistusmaalista, ja millä tavalla se syntyi. Linjamies oli tilanteessa NIIN myöhässä, että ei pystynyt näkemään linjaa millään tavalla. On vain harmillista, että ottelut ratkeavat tällä tavalla.

Seuraavaksi Kultsu matkaa ensi viikon lauantaina Inkeroiseen Purhan vieraaksi.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#10 Riku Nurkka
#3 Tuomas Hokkanen
#4 Jani Rikka
#21 Anssi Hämäläinen

Keskikenttä:
#8 Toni Borgström
#21 Jani Saarinen
#6 Tuomas Tervo "C"
#15 Antti Heinonen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Anssi Kivistö, Mikko Koistinen, Petri Turunen, Aglilu Laitinen


To 24.7.2008 Kultsu FC - SiU

Kultsu FC aloitti syyskierroksen makealla kotivoitolla
Kultsu FC - SiU 6 - 2 (2 - 0).

Kolmosen keskikesän sarjatauko kului Kultsulta ahkeran harjoittelun merkeissä. Sen sai todeta kotijoukkueen vieraaksi tullut Simpeleen Urheilijat torstaina 24.7., kun isännät mätkivät toisella jaksolla maaleja urakalla. Maalikimaraa oli saapunut katsomaan noin sata katsojaa. Ottelun alku sujui varsin tasaisesti. Kun pelikello näytti 27. minuuttia, kaadettiin Kultsun nopea hyökkääjä Sergey Afasnayev rangaistusalueella. Tästä määrätyn rangaistuspotkun veti Sergey tarkasti maaliverkon perille siirtäen isännät 1 - 0 -johtoon. Kaksitoista minuuttia avausmaalista eteenpäin Marko Kaila siirsi kulmapotkun jälkitilanteesta isännät 2 - 0-johtoon. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

Toisen jaksoa ehdittiin pelata vain minuutti, kun Kultsulle määrättiin kulmapotku. Jatkotilanteessa Anssi Hämäläinen antoi syötön Tuomas Hokkaselle, joka kasvatti upealla puskulla isäntien johtoa yhdellä maalilla. Tämän jälkeen Simpele piristyi hetkeksi silminnähden, ja viisi minuuttia Hokkasen maalista Simpeleen Hannu Honkanen kavensi tilanteeksi 3- 1. Eipä ehtinyt kavennus maalista kulua kuin pari minuuttia, niin simpeleläiset kuroivat joutsenolaisten etumatkaa kiinni Juho Jylhän 3 - 2-kavennuksella. Kultsun piina helpottui kolme minuuttia myöhemmin (57.min), kun Antti Heinosen maanuoliainen yllätti maalivahdin; tilanne Kultsulle 4 - 2. Seuraavaa osumaa saatiinkin sitten odottaa lähes parikymmentä minuuttia. Kultsun Anssi Hämäläinen kuljetti pallon puolenkentän mitan verran läpi Simpeleen puolustuksen ja tuikkasi joukkueelleen jo selkeän 5 - 2 -johdon. Tästä ehti kulua kaksi minuuttia, kun Marko Kaila viimeisteli loppunumeroiksi 6 - 2.

Otteet olivat ottelun aikana varsin kovia, mikä on paikallisotteluille tyypillistä. Pahimmin tämän joutui kokemaan Kultsun Jarkko Tervo, joka sai 85. minuutilla pallon purkutilanteen jälkeisessä tilanteessa simpeleläispelaajan kengänpohjasta sääreensä kovan osuman. Jarkolta murtui säärestä sääri- ja pohjeluu. Lisäksi Kultsun Aku Rouviselta murtui ranne pelin rytinässä.

Seuraavaksi Kultsu matkaa sunnuntaina, aina niin pahan kotijoukkeen STPS:n vieraaksi Savonlinnaan.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#13 Jarkko Tervo
#3 Tuomas Hokkanen "C"
#4 Jani Rikka
#21 Anssi Hämäläinen

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#8 Toni Borgström
#10 Riku Nurkka
#12 Sergey Afasnayev

Hyökkääjät:
#20 Aku Rouvinen
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Anssi Kivistö, Mikko Koistinen, Petri Turunen, Aku Korhonen, Agli Laitinen


La 5.7.2008 Fc Villisiat - Kultsu FC

Kultsu jäi kevätkauden päätösottelussaan 1-1 tasapeliin Elimäellä.

Kolmosen sarjakärkeen MiKi-voittonsa ansiosta noussut Kultsu FC Joutsenosta päätti kevätkautensa tasapeliin Elimäen sarjanousija FC Villisikojen vieraana Etelä-Kymenlaaksossa. Ottelun alku oli tasaista peliä kunnes Kultsu FC:n parhaana palkitun Ilkka Kettusen keskitys löysi maalialueelle röyhkeästi runnoneen Aku Rouvisen pään, joka siirsi tilanteesta pallon maaliin ja lukemat Kultsun vierasjohdoksi 0-1. Muutamaa minuuttia myöhemmin FC Villisiat tasoittivat ottelun todella komealla kaukovedolla noin 30 metristä.

Toisella puoliajalla Kultsu sai joitakin paikkoja, jotka eivät kuitenkaan Elimäen hyvän puolustuksen ansiosta olleet niin vaarallisia, että palloa olisi niistä maaliin saatu välttämättä edes ylemmilläkään sarjatasoilla. Pisteet jaettiin luvuin 1-1 ja joukkueet pääsivät nyt ansaitsemansa kesätauon viettoon. Kultsun osalta kausi jatkuu kotiottelulla SiU:ta vastaan 24.7. ja seuraava vieraspeli on vuorossa 27.7. kun Kultsu FC kohtaa STPS:n Savonlinnassa. Kultsun nousuhaaveet elävät edelleen ja sen vuoksi olisi toivottavaa, että ihmiset löytäisivät nyt sankoin joukoin kannustamaan Kultsua matkalla kohti korkeimpia sarjatasoja.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#30 Tero Nurmi

Puolustus:
#13 Jarkko Tervo
#5 Petri Ahola
#20 Stanislav Yourgulevits
#10 Riku Nurkka

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#20 Aku Rouvinen
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Anssi Hämäläinen, Petri Turunen, Jani Saarinen


Ti 1.7.2008 Kultsu FC - MiKi

Tällä kertaan MiKi sai tuntea kotijoukkueen vahvan vireen, pisteet jäivät Joutsenoon numeroin 3-1.

Tasaisen alun jälkeen, alkoivat vieraat hallitsemaan ottelun tapahtumia yhä selkeämmin. Hyvin joukkueena koko ottelun puolustanut Kultsu kuitenkin esti vieraitten yritykset. Kun pelikello näytti 29 minuuttia syntyi ottelun avaus maali. MiKi:n laukaisu maalia kohti, johon hyökkääjä sai päänsä väliin, ja ohjattua pallon maaliin. Taululla oli lukemat 0 - 1.
Tämän jälkeen pallon hallinta pysyi edelleen hienoisesti vierailijoilla, mutta todellisia maalipaikkoja ei nähty. Noin viisi minuutti ennen puoliaikaa Kultsu sai vapaa potkun noin 40 metristä. Vaparia asettui antamaan Ilkka Kettunen. Korkea ja kirteinen pallo kohti takanurkkaa, jonka MiKi:n maalivahti Multaharju ilmeisesti arvioi pahasti väärin, sillä pallo löysi tiensä suoraan maalin, ja Kultsu oli tasoittanut ottelun 1 - 1. Näissä lukemissa mentiin puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi hyvin tasaisissa merkeissä, ja todelliset maalipaikat olivat vähissä. Kunnes 66 minuutin kohdalla Kultsu:n puolustus sai katkaistua MiKi:n hyökkäyksen ja lähtivät vastahyökkäykseen. Aku Rouvisen mainio pysty syöttö Sergeylle, ja Sergey ei näitä paikkoja montaa tarvitse. Ensin harhautetaan puolustaja ja sitten pallo maalivahdin ohi etunurkasta, ja peli oli 2 - 1. Pelikello ehti vanheta edellisestä maalista vain reilu viisi minuuttia, kun taas oli tilanne MiKi:n maalilla. Puolustuksen huono purku, pallo suoraan Ilkka Kettuselle, joka lähetti laukauksen kohti MiKi:n maalia. Maalivahdilla tilanteessa taas pientä hapuilua, ja pallo painun maalin perukoille taka-alakulmaan. Ottelussa ei enempään maaleja nähty, ja kolme pistettä jäivät Joutsenoon numeroin 3 - 1.

Seuraavaksi Kultsu Fc matkaa Elimäelle sarjanousijan Fc Villisikojen vieraaksi kevätkieroksen viimeisessä ottelussa. Siitä otetaan vielä voitto, ni voidaan hyvillä mielin jääädä ansaitetulle sarjatauolle...


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#13 Jarkko Tervo
#5 Petri Ahola
#3 Tuomas Hokkanen
#10 Riku Nurkka

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen (90min - #8 Toni Borgström)
#6 Tuomas Tervo "C"
#20 Aku Rouvinen (65min - #18 Petri Turunen)
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev (85min - #7 Mikko Koistinen)
#9 Marko Kaila (57min - #21 Anssi Hämäläinen)

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Mikko Koistinen, Toni Borgström, Anssi Hämäläinen, Petri Turunen


Ke 25.6.2008 PePo - Kultsu FC

Voittoputki jatkuu!
Kultsu:lle komea voitto paikalliskamppailusta PePo:a vastaan numeroin 0 - 1.

Ottelun ainokaisen teki Sergey Afasnayev PePo:n puolustuksen huonosta poikittais syötöstä. Molemmilla joukkueilla todelliset maalipaikat oli vähissä, ja ottelu oli tasaista ja intensiivistä vääntöä, niinkuin paikallistaiston pitääkin olla.

3 pistettä Joutsenoon, ja seuraavaksi pelit jatkuvatkin Joutsenossa, kun vastaan asettuu viime kaudella Kakkosta pelannut Mikkelin Kissat.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#4 Jani Rikka
#5 Petri Ahola
#3 Tuomas Hokkanen
#10 Riku Nurkka

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#18 Petri Turunen (56min - #8 Toni Borgström)
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#21 Anssi Hämäläinen (80min - #13 Jarkko Tervo)

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Mikko Koistinen, Toni Borgström, Jarkko Tervo


Ke 18.6.2008 Sudet - Kultsu FC

Kultsulle taistelu voitto Susista, pisteet Joutsenoon numeroin 1 - 3

Ottelu käynistyi tasaisissa merkeissä, ja ensimmäisen 15 minuutin aikana molemmilla oli paikkanssa. Ensimmäisen puoliajan edetessä, ote siirtyi yhä selvemmin kotijoukkueelle. Mutta ensimmäisenä maalin teossa onnistui kuitenkin Kultsu. Kultsun sivurajaheitto aivan pääty rajan tuntumassa, Kivistö heittää Saariselle, Saariselta pallo takaisin ja siintä keskitys maalille. Heinosen Ana ensimmäisenä päineen pallossa, ja puski pallon Sergeylle joka oli yksin läpi. Sergeylle tuttua hommaa, ja Kultsu johtaa 0 - 1. Näissä lukemissa mentiin puoliajalle.

Toisen puoliajan alkaessa oli Sudet suorittanut pari pelaaja vaihtoa ja tulivatkin kovalla paineella heti puoliajan alusta. Eikä aikaakaan kun Susien hyökkääjää rikottiin, ja Sudet saivat vapaapotkun aivan kuustoistarajan tuntumasta. Vapaapotku lähti kuitenkin suoraan päin muuria, mutta jäi vielä pelattavaksi. Kultsu:n puolustuksen epäonnistunut purku, ja pallo suoraan Susien hyökkääjälle, joka laittoi pallon reppuun ja peli oli 1 - 1.
Sudet saivat tästä hyvän draivin päälle, ja jaksoivatkin pitää painetta yllä neljän hyökkääjän voimin. Kun ottelua oli pelattu noin 60 minuuttia, nähtiin ottelun kaunein maali. Sergey haki pallon kentän vasemmasta laidasta, purjehti laidasta keskustaa kohti ja unelma laukaus noin 30 metristä suoraan ylänurkkaan! Tlanteessa vastustajan maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.
Kolmas maali syntyi kun juuri kentälle tullut Toni Borgström asettui antamaan kulmapotkua. Kulmapotku meni koko porukan yli takatolpalle, jossa Kultsu:n puolustusta johtanut Tuomas Hokkanen oli vapaana. Pienestä kulmasta, ja maalivahdin torjuntayrityksestä huolimmat "Hoki" lisäsi Kultsu:n johdon 1 - 3.
Tämä oli viimeinen niitti, ja Susienkin rynnistys alkoi pikku hiljaa hiipua. Ottelussa ei enempään maaleja nähty, ja kolme sarja pistettä matkasivat Kultsu:n mukana Joutsenoon juhannuksen viettoon.

Kultsu Fc:n ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona paikalliskamppailulla, jolloin Kultsu matkaa PePo:n vieraaksi Sammonlahteen. Odotettavassi on tasokas ja intensiivinen ottelu, sillä molemmissa joukkueissa on paljon toisilleen entuudestaan tuttuja pelaajia, ja totutusti Kultsu:n ja PePo:n pelit eivät jätä ketään kylmäksi!


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö
#4 Jani Rikka
#3 Tuomas Hokkanen
#10 Riku Nurkka

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#19 Jani Saarinen
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#21 Anssi Hämäläinen

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Mikko Koistinen, Toni Borgström


Pe 13.6.2008 Kultsu FC - TsV

Kultsu FC voitto putki jatkuu, tällä kertaa kaatui TsV numeroin 4 - 0

Taipalsaarelta saapuva vastustaja oli ennen ottelua Kultsu:a pisteen jälessä, joten pisteet tulisivat olemaan molemmille joukkueille tärkeät. Kultsu oli sarjataulukossa neljäntenä, kaksi pistettä sarjakärki PePo:a jälessä. Nousiajoukkue TsV on varmasti yllättänyt monet joukkueet peliesityksillään. Joukkueet olivat talven aikana pelanneet harjoitus-ottelun, joten molemmilla jouikkueilla oli tiedossa, että ottelu tulisi olemaan paikalliskamppailun tapaan tiukkaa vääntöä.

Tarkkailevan alun jälkeen, ottelun hallinta siirtyi selvästi Kultsu:lle. Alas vetäytynyt ja tiivisti puolustanut TsV pystyi kuitenkin estämään Kultsu:n pelin rakentelun hyökkäyspäässä.
Pelikellon näyttäessä 21 minuuttia, sai Kultsu:n puolustus katkaistua TsV:n hyökkäyksen, ja pelattua pallon ylös nousseen TsV:n puolustuslinjan taakse, ja Sergey Afasnayev oli yksin läpi. Pallo ohi maalivahti Tero Pylväsen, ja Kultsu siirtyi 1 -0 johtoon.
Maalin jälkeen ote siirtyi yhä selkeämmin kotijoukkueelle, ja tilanteita saatiin luotua, mutta vain maalit jäi puuttumaan. 40 minuutin kohdalla Kultsu:n hyökkääjä kaadettiin aivan kuustoista rajan tuntumassa, ja tilanteesta vihellettiin vapaapotku. Vapaapotkua laukomaan asettui pilkku-spesialisti Tuomas Hokkanen. Pallo kiersi muurin ja painui vastustomasti maalin alanurkkaan, ja peli oli 2 - 0, jossa tilanteessa siirryttiin puoliajalle.

Toiselle puoliajalle TsV tuli selvästi hyökkäys voittosemmin, ja muutenkin paremmalla asenteella. Pelin painopiste siirtyikin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän Kultsu:n kenttäpuoliskolle. Se ei kuitenkaa jalkapallossa riitä, vaan maalit ratkaisevat. 53 minuutin kohdalla oli taas tuttu mies pahanteossa. Kultsu:n hieno hyökkäys vasenta laitaa pitkin, ja maalin edustalla vapaana ollut Afasnayev siirsi Kultsu:n 3 - 0 johtoon.
TsV jaksoi kuitenkin vielä pitää painetta yllä, ja saikin pari hyvää hyökkäystä vasemmassa laidassa pelanneen Jokelan, ja käressä pelanneen Kuntolan kautta järjestettyä. 61 minuutin kohdalla toppari Petri Ahola sai katkaistua TsV:n hyökkäyksen, ja lähti itse mukaan hyökkäykseen. Hyökkäysen kärkenä ollut Ahola saikin hyvän pystysyötön, jonka syöttäjä laittoi ilmeisesti omalle nopeudelle, sillä "Hola" ei aivan kerennyt palloon, ennen vastustajan maalivahtia joka oli hyvin noussut tilanteeseen. Maalivahdin epäonneksi kuitenkin, purku yritys osui suoraan Aholaan, josta pallo kimposi suoraan maaliin ja lukemat taululla olivat 4 - 0. Ottelussa ei enempään maaleja nähty, ja Kultsu:n kolmas perättäinen voitto oli tosi asia.

Seuraavaksi Kultsu matkaa Kouvolaan Susien vieraaksi, joka Lauantaina pelasi 2 - 2 tasapelin, sarjakärki PePo:n kanssa. Ottelu pelataan 18.6 keskiviikkona, kello 18.30.
Kouvolasta pisteet kotia, ja sen jälkeen on mukava lähtee juhannuksen viettoon.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö
#5 Petri Ahola
#3 Tuomas Hokkanen
#13 Jarkko Tervo

Keskikenttä:
#19 Jani Saarinen
#6 Tuomas Tervo "C" (66min - #21 Anssi Hämäläinen)
#18 Petri Turunen (36min - #15 Antti Heinonen)
#4 Jani Rikka (64min - #8 Toni Borgström)

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev (74min - #7 Mikko Koistinen)
#10 Riku Nurkka

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Mikko Koistinen, Anssi Hämäläinen, Antti Heinonen, Toni Borgström, Ilkka Kettunen


La 7.6.2008 VoPpK - Kultsu FC

Kultsu FC haki pisteet Voikkaalta lukemin 1 – 3

Aurinkoisen ja tuulisen viileän sään saattelemana kohtasivat isäntä joukkue Voikkaan Potkupallokerho ja Kultsu FC Voikkaan koulun kentällä. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta jo ensimmäisen kymmenminuuttisen kohdalla alkoi näkyä, että joutsenolaiset hallitsivat ottelua. Kultsun ensimmäinen vaarallinen paikka syntyi 13. min kohdalla kun 20 metristä annettu vapaapotku meni hiuksenhienosti yli vastustajan maalin. Kultsu pelasi joukkueena hyvin läpi ottelun, ja maalipaikkoja tarjoutui tuhlattavaksi asti. Ottelutapahtumien ensimmäinen merkintä vietiin pöytäkirjaan 34. minuutilla, kun koko ottelun hyvin pelannut Sergey Afasnayev antoi syötön Riku Nurkalle, joka jatkoi pallon maaliin siirtäen Kultsun 0 – 1 –johtoon. Aikaa ehti kulua avausmaalista vain kaksi minuuttia, kun Afasnayev kaadettiin rangaistusalueella. Rangaistuspotkua antamaan mennyt Tuomas Hokkanen aavisti Voikkaan maalivahdin liikkeet ja pisti pallon tarkasti maalin yläreunaan, muuttaen lukemiksi 0 – 2.

Toista jaksoa ehti kulua viisi minuuttia kun joukkueen nopea työmyyrä Afasnayev sai hyvän syötön kulmalipun läheltä ja puski upeat 0 – 3 –johtolukemat. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä voikkaalaiset havaitsivat maalin edessä aukon joutsenolaisten rivissä ja kavensiva ttarkalla osumalla tilanteeksi 1 – 3. Loppuminuuteiksi Voikkaa sai kavennusmaalistaan lisää virtaa ja piristi otteitaan. Kello kuitenkin kävi armottomasti tasaista tahtiaan ja niinpä joutsenolaiset pääsivät kotimatkalle kolme pistettä mukanaan. Kultsun peliesitys joukkueena oli sen verran hyvä, että edellytyksiä olisi ollut parille – kolmellekin lisämaalille. Ottelun parhaana joutsenolaispelaajana palkittiin hyvin ja rohkeasti urakoinut Kultsun kapteeni Tuomas Tervo. Seuraavan kerran puna-mustaa väriä nähdään Joutsenossa jo perjantaina paikallisottelussa, kun vieraaksi saapuu TsV Taipalsaarelta.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö
#5 Petri Ahola (80min - #7 Mikko Koistinen)
#18 Tuomas Hokkanen
#13 Jarkko Tervo

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen (60min - #9 Petri Turunen)
#6 Tuomas Tervo "C"
#19 Jani Saarinen
#4 Jani Rikka (72min - #14 Anssi Hämäläinen)

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#10 Riku Nurkka

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Mikko Koistinen, Anssi Hämäläinen, Petri Turunen


Pe 30.5.2008 Kultsu FC - SavU

Kultsu FC:n kahden ottelun tappioputki katkesi - SavU kaatui numeroin 1 - 0.

Joutsenolaisten vieraaksi saapui perjantaina 30.5. viime kaudella vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Savilahden Urheilijat Mikkelistä. Kultsun kevään kaksi edellistä peliä oli päättynyyt tappioihin, joten punamustapaidat janosivat voittoa. Jo alkuvihellyksestä lähtien Kultsu oli jonkin verran hallitsevampi joukkue. Kulmapotkuja saatiin runsaslukuinen määrä, esim. 17. minuutilla kolme kulmaa aivan peräkkäin minuutin sisään. SavU pääsi tekemään Kultsua kohtaan vaarallisimman paikkansa 41. minuutinkohdalla kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo osui Kultsun maalin ylärimaan. Ensimmäinen jakso ei tarjonnut maaleja - puoliaikatulos pyöreät 0 - 0.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vajaat kymmenen minuuttia kun Kultsun hyvin pelannut Toni Borgström loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Tilalle tuli joukkueen uusi kasvo Jani Saarinen, joka osoittautui laidassa nopeaksi pelaajaksi ja kulmapotkujen antajaksi. Kultsu sai jakson aikana taas runsaasti kulmapotkuja. Pelin vanhettua 70. minuutille saakka sai vierasjoukkue varoituksen. Tilannetta seurannut Kultsun vapaapotku meni vain muutaman sentin vastustajan maalitolpan ohi. Isäntien johtomaali oli taas hiuskarvan päässä. Avausmaalia täytyi odottaa 80. minuutille asti. Kultsun Saarinen antoi kulmapotkun, jonka joukkueen kapteeni Tuomas Tervo jatkoi upeasti SavU:n maaliin. Isännät hallitsivat suurimman osan toista jaksoa. Edellytykset suurempinumeroiseenkin voittoon olivat olemassa. Yhdelläkin maalilla kolme pistettä kuitenkin pidettiin Joutsenossa. Pelissä ei suurempia rikkeitä tapahtunut, joten lappeenrantalaisen tuomarikolmikon; Kaipia, Tölski, Lankinen oli helppo hoitaa hommansa hyvin. Kultsun seuraava kotiottelu on perjantaina 13.6., jolloin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Taipalsaaren Veikot.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#1 Mikko Kaartinen

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö
#4 Jani Rikka
#10 Riku Nurkka
#13 Jarkko Tervo

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#16 Ilkka Kettunen
#8 Toni Borgström (58min - #14 Jani Saarinen)

Hyökkääjät:
#21 Anssi Hämäläinen
#7 Mikko Koistinen (74min - #18 Tuomas Hokkanen)

Vaihtopelaajat:
Tero Nurmi, Marko Kaila, Jani Saarinen, Tuomas Hokkanen


Ke 21.5.2008 HaPK -Kultsu FC

Kultsulle kauden toinen tappio Haminassa.

Suorastaan helteisenä kesäpäivänä Kultsu matkasi HaPK:n vieraaksi Haminan kentällä, joka sijaitsi keskellä bastionia. Sivussa olivat viime pelissä punaisen kortin saanut Sergey Afansayev ja loukkaantumisista kärsinyt Tuomas Hokkanen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ottelu ehti vanheta vain 2 minuuttia, kun Haminan oikealta laidalta tuli korkea keskitys, joka hävisi Nurmen näkyvistä. Pallo tippui maalivahdin alueen sisään ja Haminan hyökkääjällä oli helppo työ siirtää Hamina 1 - 0 johtoon.
Haminan sai tästä hyvän liikkeen päällä ja jaksoi painostaa koko ajan Kultsun päätyyn, eikä Kultsu saanut omaa peliään toimimaan. 15 minuutin kohdalla Haminan hyökkääjää rikottiin ja Hamina sai vapaa potkun kuustoista rajan tuntumasta. Tarkka sijoitus takakulmaan ja peli oli 2 - 0.
Kultsu ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan sain hyvän liikkeen päälle ja paine alkoi pikku hiljaa siirtymään Haminan päätyyn. Eikä ehtinyt kulua kuin pari minuuttia edellisestä osumasta, kun Kultsun keskikentän maestro Tuomas "Tupe" Tervo pujotteli koko Haminan puolustuksen läpi ja syötti pallon maalille, jossa Ilkka Kettusella oli helppo työ kaventaa lukamat 2 -1. Erän edetessä Kultsu:lla oli tilanteessa tasoittaa ottelu, mutta näissä lukemissa lähdettiin puoliajalle.

Kultsu:n hyvä liike jatkui heti toisenpuoliajan alussa. Tilanteita syntyi ja lopulta sieltä tuli se palkintokin. Kulmapotkun jälkitilanteesta Jani Rikka siirsi pallon maalille, jossa Marko Kaila oli vapaana ja tasoitti ottelun 2 - 2.
Heti maalin jälkeen Kultsun puolustajille sattui kaamea virhe omassa päässä, ja Haminan hyökkääjällä oli helppo työ hakea pallo pois ja siirtää Hamina 3 - 2 johtoon. Tämän jälkeen Kultsu:n oli pakko alkaa panostamaa hyökkäys peliin. Peli painopiste olikin hyvin vahvasti Haminan päädyssä Kultsu:n siirrettyä kolmen puolustajan käyttöön. Kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia Hamina sai katkastua Kultsu:n hyökkäyksen ja pääsikin ylivoima hyökkäykseen Kultsu:n kolmen pelaajan puolustuslinjaa vastaan. Keskikentältä loistava puolenvaihto, hyökkääjältä jättö linkinlle, jolla oli helppo työ siirtää Hamina 4 - 2 johtoon.

Ottelussa ei enempään maaleja nähty, ja Kultsu:n toinen perättäinen tappio oli tosi asia.
Seuraavaksi vastaan asettuu Savilahden Urheilijat Mikkelistä, jonka kustannuksella lähdetään kääntämään kurssia.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#30 Tero Nurmi (21min - #1 Mikko Kaartinen)

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö
#5 Petri Ahola (72min - #8 Toni Borgström)
#20 Aku Rouvinen
#7 Mikko Koistinen (21min - #13 Jarkko Tervo)

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#16 Ilkka Kettunen
#4 Jani Rikka

Hyökkääjät:
#10 Riku Nurkka
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Tuomas Hokkanen, Mikko Kaartinen, Jarkko Tervo, Joonas Lind, Toni Borgström


Pe 16.5.2008 Kultsu FC - Purha

Kultsulle kauden ensimmäinen tappio

Kultsu sai toisessa kotipelissään vastaan Inkeroisen Purhan. Purha siirtyi 14 minuutin kohdalla 0 - 1 johtoon, kun vapaapotkusta lähtenyt pallo muutti onnekkaasti suuntaansa Kultsu:n pelaajasta ja painui Nurmen selän taakse, joka oli tilaanteessa täysin voimaton.
Vaikutti jo siltä että puoli-ajalle mennään Purhan 0 - 1 johdossa, mutta juuri ennen puoli-aikaa Kultsu:n puolustajille tuli kommunikointi virhe eikä varmistus toiminut. Purha hyökkääjä oli yksin läpi ja laittoi taululle lukemat 0 - 2, jossa tilanteessa lähdettiin 15 minutin tauolle.

Toiselle puoli-ajalla Kultsu:n olisi tehtävä kolme maalia voittaakseen ottelun. Yritys oli kova, ja tilanteita saatiin luotua, mutta maalit jäi puuttumaan.
Kun ottelua oli pelattu 71 minuuttia, oli vaarattoman oloinen tilanne Purhan päädyssä, jossa Kultsu:n Serfey Afasnayev liukui vastustajan jaloille takaan päin, ja sai tilanteesta punaisen kortin. Vaikutti siltä että tämä oli viimeinen niitti. Kultsu jaksoi kuitenkin vielä taistella aina 80 peliminuutille asti, jolloin Purha sinetöi loppunumeroiksi 0 - 3.

Avaus tappio oli tosi asia, ja nyt tästä lähdetään kasvattamaan pistepussia Haminaan...


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#30 Tero Nurmi

Puolustus:
#11 Anssi Kivistö (88min - #2 Joonas Lind)
#5 Petri Ahola
#20 Aku Rouvinen (84min - #13 Jarkko Tervo)
#4 Jani Rikka (61min - #7 Mikko Koistinen)

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen (80min - #8 Toni Borgström)
#6 Tuomas Tervo "C"
#10 Riku Nurkka
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev
#9 Marko Kaila

Vaihtopelaajat:
Tuomas Hokkanen, Mikko Kaartinen, Mikko Koistinen, Jarkko Tervo, Joonas Lind, Toni Borgström


Su 11.5.2008 SiU - Kultsu FC

Kultsulle voitto myös kauden ensimmäisestä vierasottelusta

Kultsu matkasi ensimmäiseen vieras peliin Simpeleen Urheilijoiden vieraaksi. Simpele oli avannut kautensa tappiolla, mutta luvassa oli tiukka ottelu, sillä viime vuodet on Simpeleen ja Kultsu:n väliset ottelut olleet todella tasaisia.

Ottelu oli ehtinyt kulua noin vartin verran, kun edellisessäkin pelissä onnistunut Sergey Afasnayev onnistui jälleen maalin teossa ja siirsi Kultsu:n 0 - 1 johtoon Riku Nurkan vahvasta esityöstä. Seuraavan kerran pallo vietiin keski-ympyrään 25 peliminuutin kohdalla, kun Serqey oli jälleen liian nopea Simpeleen, ehkä hieman kankealle puolustukselle. Puolustajat joutuivat rikkomaan tilanteessa, ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettautui hyvin puolustusta johtanut Tuomas Hokkanen. Maali vahti aavistaa, mutta ei auta. Pallo varmasti verkon perukoille ja Kultsu siirtyi 0 - 2 johtoon.

Toisella puoliajalla Simpele pääsi jo paljon paremmin pelin mukaan, ja ottelu olikin hyvin tasaista puurtamista molemmin puolin. Simpele sai kerran pallon maaliinkin, mutta kerrankin tarkanut ollut tuomari huomasi kuitenkin virheen maalin edustalla, ja maalia ei hyväksytty.

Ottelu päättyi 0 - 2 ja pisteet matkasivat Joutsenoon. Ottelu ei ihmeitä tarjonnut, mutta kahden ottelun jälkeen on kasassa 6pistettä ja maali-ero näyttää 7 - 0. Joten tästä on hyvä jatkaa...


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#30 Tero Nurmi

Puolustus:
#4 Jani Rikka
#5 Petri Ahola
#18 Tuomas Hokkanen
#13 Jarkko Tervo

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#20 Aku Rouvinen (45min - #9 Marko Kaila)
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev (55min - #8 Toni Borgström)
#10 Riku Nurkka

Vaihtopelaajat:
Aku Korhonen, Mikko Koistinen, Toni Borgström, Marko Kaila, Joonas Lind, Anssi Kivistö


La 3.5.2008 Kultsu FC - STPS

Kultsu FC:n aloitti kautensa kotonaan komealla 5 - 0 Savonlinnasta.

Rajusti viime kaudesta uudistunut Kultsu näytti sarja-avauksessaan olevansa edelleen täysin kilpailu kykyinen joukkue, ja tämän sai tänään kokea Työväen palloseura Savonlinnasta. Kultsulle ottelusta komea 5 - 0 voitto, ja kolme pistettä jäivät Joutsenoon, ja Savonlinnalaisilla oli pitkä kotimatka edessään.

Kultsu:n maalintekijöinä kunnostautuivat Riku Nurkka, kapteeni Tuomas Tervo, ensimmäinen ottelun Kultsu:n paidassa varmaan kymmeneen vuoteen pelannut Petri Ahola, sekä kaksi maalia laukonut, ja muutenkin erinomaisen ottelun pelannut Sergey Afasnayev. Joka talven aikana saapui Pietarista Kultsu:n testiin ja vakuutti seuran johdon ja valmentajat taidoillaan ja näin pääsi sopimukseen Kultsu:n kanssa. Ottelussa nähtiin myös muita uusia kasvoja Kultsu:n paidassa. Maalilla ollut Tero Nurmi tuli talven aikana Simpeleeltä paikkaamaan maalivahti tilannetta, jossa oli ollut talven aikana pieniä loukkaantumis ongelmia. Puolustus linjassa puolestaan nähtiin Mikko Koistisen ensi esiintyminen Kultsu:n edustusjoukkueen paidassa. Mikko on Kultsu:n omia kasvatteja jolla on kokemusta Simpeleeltä 5-divisioonasta, ja taitaa olla myös pari kolmosen peliäkin takana. Kolmas uusi kasvo nähtiin kentällä toisella puoliajalla kun Jarkko Tervo puki ensimmäistä kertaa Kultsu:n edustusjoukkueen paidan päälle. Jarkko on niin ikään Kultsu:n omia kasvatteja, jolla tosin oli välissä pari vähemmän aktiivista vuotta, jotka hän luoti 5-divisioonassa Lappeenrantalaisen MoNSa:n puolustuksessa.


Kultsu Fc:n kokoonpano:

Maalissa:
#30 Tero Nurmi

Puolustus:
#4 Jani Rikka
#5 Petri Ahola
#18 Tuomas Hokkanen (80min - #31 Aku Korhonen)
#7 Mikko Koistinen (70min - #13 Jarkko Tervo)

Keskikenttä:
#15 Antti Heinonen
#6 Tuomas Tervo "C"
#20 Aku Rouvinen
#16 Ilkka Kettunen

Hyökkääjät:
#12 Sergey Afasnayev (70min - #8 Toni Borgström)
#10 Riku Nurkka (62min - #9 Marko Kaila)

Vaihtopelaajat:
Aku Korhonen, Jarkko Tervo, Toni Borgström, Marko Kaila, Joonas Lind, Anssi Kivistö


Kultsu FC:n kapteeni Tuomas Tervo kulmalipun luona ottamassa mittaa rovaniemeläisen Fc Santa Clausin puolustuksesta.Andrey sai kauden ensimmäisessä esiintymisessä kotiyleisön edessä taistella tosissaan PEPOn valmentaja Valkeapään kanssa.Ilkka Kettunenkin sai kokea Sudet pelissä tuomarin ailahtelevan linjan kahden keltaisen kortin muodossa.Kailan ennätys korkeudesta huolimatta, palloa ei saatu SavU:n verkoon, vaan pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 3 - 0.Haminalaiset eivät voin kuin seurata vierestä, kun pallo lähtee iän tuomalla varmaadulle Hannu Valtosen jalasta.Tervo ja Nurkka aiheuttamassa harmia Purhan puolustuksella.Simpeleen maalivahti pihalla, Kaila maalaa, ja Turunen tuulettaa...!Paitsioansa toimii. Linjamies oli hereillä, Villisikojen hyökkääjät eivät.Jani Rikan pikku neppailu TsV pelissä.Tuomas Hokkasen varma sijoitus pilkusta ja VoPpK:n maalivahti on täysin voimaton.Toni Borgströmin keskitys lähdössä kohti SavU:n maalia.